Aποτοξίνωση με τρόπο εύκολο και γευστικό - Τέσσερα ροφήματα για να αποβάλλετε τις τοξίνες

Αν δοκιμάσετε τα ροφήματα που σας προτείνουμε, είμαστε βέβαιοι ότι θα παραμείνετε υγιείς για πολύ καιρό. Θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε πάντοτε φρέσκα και καλής ποιότητας υλικά, αλλά και να γυμνάζεστε ώστε οι θερμίδες από τα φρούτα να μην αποτελούν πρόβλημα.

Το ανθρώπινο σώμα βρίσκεται σε μια διαρκή αλλαγή και μάχεται για να αποβάλετε τις τοξίνες, προσπαθώντας να διασφαλίσει την υγεία του οργανισμού σας. Εσείς, πώς το βοηθάτε; Τρώτε υγιεινά, αποφεύγετε τις τοξίνες ή δεν δίνετε και τόσο μεγάλη προσοχή σε όλα αυτά;

Παρόλο που τα εσωτερικά μας όργανα εκτελούν διαδικασίες καθαρισμού, δεν μπορούν πάντοτε, με επιτυχία, να αποβάλουν τις τοξίνες, λόγω των καταστροφικών μας συνηθειών. Έτσι, η διαδικασία καταπολέμησης και αποβολής των τοξινών γίνεται πολύπλοκη.

Ευτυχώς, υπάρχει ελπίδα. Υπάρχουν βότανα σύμμαχοι της καλής υγείας του οργανισμού. Τα αποτοξινωτικά βότανα, στα οποία θα αναφερθούμε, θρέφουν και αποτοξινώνουν συγχρόνως το σώμα.

Είστε έτοιμοι; Κρατήστε σημειώσεις και χρησιμοποιήστε τα φυσικά ροφήματα, που ακολουθούν, για να αποβάλετε τις τοξίνες με συνέπεια. Να είστε βέβαιοι ότι τα αποτελέσματα θα σας εντυπωσιάσουν!

1. Ρόφημα με βασιλικό για την αποτοξίνωση των νεφρών

Ένας εξαιρετικός σύμμαχος για να αποβάλετε τις τοξίνες, που συσσωρεύονται στα νεφρά, είναι ο βασιλικός. Οι νεφροί, οι μικροί αυτοί ιστοί του ανθρώπινου σώματος, παίζουν καθοριστικό ρόλο στον καθαρισμό του αίματος. Μπορούν όμως εύκολα να υποστούν βλάβη από την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών.

Τρώγοντας βασιλικό, διασφαλίζετε την σωστή λειτουργία των νεφρών για πολύ καιρό. Αν ήδη αντιμετωπίζετε προβλήματα φλεγμονών ή πέτρες στα νεφρά (λιθίαση του ουροποιητικού), μην αφήνετε τον καιρό να περνά.

Επίσης, προσπαθήστε να αποφύγετε, για λίγο καιρό, τις επεξεργασμένες τροφές αλλά και το αλάτι.

Υλικά

1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
1/2 ξεφλουδισμένο μάνγκο, κομμένο σε κύβους
1/2 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
μισή μπανάνα
2 παγάκια

Οδηγίες

Βάλτε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπήστε τα.
Πιείτε το ρόφημα άμεσα, για να αποφύγετε την οξείδωση των θρεπτικών του συστατικών.

Επειδή περιέχει φρούτα, σας συμβουλεύουμε να το πιείτε πριν το γυμναστήριο ή το πρωί. Η υψηλή θερμιδική του αξία, το καθιστά εξαιρετική πηγή ενέργειας.

2. Ρόφημα με κόλιανδρο για την απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων

Ο κόλιανδρος είναι ένα φυτικό μυρωδικό, γνωστό στη γαστρονομία για την απίστευτη γεύση του. Σήμερα, έχετε τη δυνατότητα να ανακαλύψετε ότι συμβάλλει και στην καλή υγεία.

Ο λόγος που ο φρέσκος κόλιανδρος κάνει εξαιρετική δουλειά στην αποτοξίνωση, είναι γιατί ενθαρρύνει την απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων με φυσικό τρόπο. Η πρόσληψη των μετάλλων αυτών από το νερό και από ορισμένα τρόφιμα, είναι πιο συνηθισμένη από όσο νομίζετε.

Ακόμη και αν ηχεί δυσάρεστο, πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι σχεδόν αδύνατο να μην απορροφήσετε μια μικρή δόση βαρέων μετάλλων, μια στο τόσο. Επομένως, η συμπερίληψη τροφών στο διαιτολόγιό σας, που έχουν την ικανότητα να απομακρύνουν τα βαρέα μέταλλα, είναι ο καλύτερος τρόπος πρόληψης μελλοντικών προβλημάτων υγείας.

Λόγω της γεύσης του, ο κόλιανδρος είναι καλύτερο να συνδυάζεται με τα εσπεριδοειδή. Δοκιμάστε το παρακάτω ρόφημα και είμαστε βέβαιοι ότι θα το λατρέψετε!

Υλικά

1 φλιτζάνι φρέσκο σπανάκι
1/2 φλιτζάνι φεσκοπλυμένο κόλιανδρο
1 φλιτζάνι νερό
χυμό ενός λεμονιού
1 εκ. φρέσκο τζίντζερ

Οδηγίες

Ανακατέψτε μαζί όλα τα υλικά και πιείτε το ρόφημα αμέσως.

Το ρόφημα είναι ιδανικό αν ψάχνετε για κάτι εύκολο και γευστικό. Αν, ωστόσο, η γεύση δεν σας ενθουσιάσει, μπορείτε να προσθέσετε το χυμό ενός γκρέιπφρουτ, για να δώσετε περισσότερη γεύση εσπεριδοειδών.

3. Ρόφημα με μέντα για το ευερέθιστο έντερο

Η απομάκρυνση και αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό, δεν θα καλυτερέψει απλά την υγεία των νεφρών, αλλά θα ωφελήσει και την εντερική λειτουργία. Όταν οι τοξίνες παρεμβάλλονται στη λειτουργία των εντέρων, τότε εμφανίζονται και προβλήματα στην πέψη.

Τα φύλλα μέντας έχουν διπλό όφελος:

Εξαλείφουν τις τοξίνες που συσσωρεύονται στο έντερο.
Αναβαθμίζουν τη διαδικασία της πέψης, αποτρέποντας τη συσσώρευση τοξινών.

Επιπλέον, μέσω της απομάκρυνσης των τοξινών, συμβάλλουν στην καλή υγεία της επιδερμίδας. Γι’ αυτό, συχνά συναντάμε τη μέντα σε καθαριστικά προϊόντα περιποίησης προσώπου, ως βασικό συστατικό. Σήμερα, σας προτείνουμε να εκμεταλλευτείτε τη μέντα, για να προστατέψετε τα εσωτερικά σας όργανα.

Υλικά

6 αποστειρωμένες κατεψυγμένες φράουλες
1 φλιτζάνι απλό ελληνικό γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας
1 κουταλιά της σούπας μέλι
10 αποστειρωμένα φύλλα μέντας

Οδηγίες

Βάλτε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ.
Χτυπήστε τα μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
Πιείτε το ρόφημα αμέσως.

Το συγκεκριμένο ρόφημα είναι γευστικά κρεμώδες και σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας, αν λατρεύετε τις γλυκιές γεύσεις. Μπορεί, επίσης, να αποτελέσει μια πρόχειρη λύση, ανάμεσα σε πρωινό και μεσημεριανό γεύμα, όταν χρειάζεστε ενέργεια.

4. Ρόφημα με μαϊντανό για τέλεια αποτοξίνωση

Μήπως η διατροφή σας είναι φτωχή και αντιμετωπίζετε προβλήματα με τα νεφρά και το συκώτι σας; Αν η απάντηση είναι ναι, μάθετε ότι ο μαϊντανός καθαρίζει συγχρόνως και τα δύο όργανα. Εκτός από τις ιατρικές οδηγίες για την σωστή διατροφή και τον σωστό τρόπο ζωής, σας συμβουλεύουμε να καταναλώνετε φυσικά προϊόντα.

Το ρόφημα, που ακολουθεί, είναι αρκετά κρύο, γι’ αυτό προτιμήστε το σε περιόδους έντονης ζέστης.

Υλικά

1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ανανά, κομμένο σε κύβους
1/2 αγγούρι, κομμένο σε κομμάτια
1/2 παγωμένη μπανάνα
1 φλιτζάνι μαϊντανό
1 παγάκι

Οδηγίες

Ανακατέψτε μαζί όλα τα υλικά και πιείτε το ρόφημα αμέσως.

Λοιπόν, τι λέτε; Αν δοκιμάσετε τα ροφήματα που σας προτείνουμε, είμαστε βέβαιοι ότι θα παραμείνετε υγιείς για πολύ καιρό. Θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε πάντοτε φρέσκα και καλής ποιότητας υλικά, αλλά και να γυμνάζεστε ώστε οι θερμίδες από τα φρούτα να μην αποτελούν πρόβλημα.

meygeia.gr