Τροφές για να πεις αντίο στην κυτταρίτιδα

Το σώμα σου να το αγαπάς όπως κι αν είναι. Αν λαχταράς όμως να διορθώσεις συνήθειες και να συμπληρώσεις με νέες, πιο υγιεινές που θα σε κάνουν να νιώθεις όμορφα μέσα κι έξω, ένα πολύ καλό βήμα είναι να τρως τροφές πολύτιμες που όπως έχει αποδειχθεί στον τομέα «κυτταρίτιδα» κάνουν δουλειά. Αλλά όχι θαύματα. Το τέλειο δεν υπάρχει. Το ιδανικό όμως μπορεί να είναι ο στόχος. Πίνε πολύ νερό, κινήσου όσο πιο πολύ μπορείς μέσα στη μέρα, βάζε σωστά προϊόντα ενυδάτωσης και σύσφιγξης και όσο πιο συχνά μπορείς τα παρακάτω μέσα στο πιάτο σου.

 

Αχλάδι
Είναι διουρητικό, διαθέτουν γενναιόδωρες ποσότητες καλίου και φυτικών ινών, ενεργοποιούν το μεταβολισμό και μειώνουν τις τοξίνες. Γιατί τι είναι οι συσσωρευμένες τοξίνες πέρα από όλα τα άλλα; αιτία εμφάνισης κυτταρίτιδας.

Μπρόκολο
Το μπρόκολο είναι υπερτροφή και όσο πιο γρήγορα το αποδεχτείς, τόσο περισσότερα ωφέλη για σένα. Ένα από τα πλεονεκτήματά του το γεγονός ότι το Α λιποϊκό οξύ που έχει σε αφθονία, αποτρέπει τη σκλήρυνση του κολλαγόνου. Μην το παραβράσεις, ο ήπιος τρόπος μαγειρέματος είναι ο καλύτερος.

Σολομός
Άλλο ένα λιπαρό τρόφιμο που κάνει καλό. Τα Ω3 λιπαρά περιορίζουν την εμφάνιση φλεγμονών και ρυθμίζουν τη λεμφική κυκλοφορία. Αρκεί να τρώγεται ψητός και όχι με πολλά λάδια.

Αβοκάντο
Ναι, είναι λιπαρή τροφή, αλλά από τις καλές. Τα λιπαρά οξέα του αβοκάντο βοηθούν στη μείωση της κυτταρίτιδας και βελτιώνουν την ποιότητα και άρα την όψη του δέρματος. Μην το παρακάνεις με την ποσότητα. Μισό μέσα στη σαλάτα σου είναι ιδανική μερίδα.

Καρπούζι
Τροφές που κατά 92% είναι νερό, όπως το καρπούζι φωνάζουν ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ από χιλιόμετρο. Το καρπουζάκι προλαμβάνει την όψη φλοιού πορτοκαλιού και ενεργοποιούν την καύση του λίπους.

Μούρα
Άσπρα μούρα; μαύρα μούρα; κόκκινα; μπλε; Όλα τους ισχυρά αντιοξειδωτικά, πλούσια σε βιταμίνη C, άρα πολύ κολλαγόνο, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ελαστικότητα του δέρματος. Ιδανικά για διατροφές που στοχεύουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Μην ξεχνάς τα μούρα σου λοιπόν!

 

Πηγή: ladylike