10.000 βήματα την ημέρα είναι αρκετά για να αδυνατίσεις;

Ανοίγεις το κινητό, μετράς τα βήματα που κάνεις κάθε μέρα και πιστεύεις πως έτσι θα αδυνατίσεις. Η σκληρή αλήθεια είναι άλλη. Αρκούν 10.000 βήματα τη μέρα για να αδυνατίσεις τελικά;

«Αν μετράς τα βήματά σου με σκοπό το αδυνάτισμα, ίσως πάρεις βάρος τελικά» τονίζει ο ειδικός στο αδυνάτισμα  Charlie Seltzer, M.D. από τη Φιλαδέλφια συμπληρώνοντας:

«Το να μετράς τα βήματα που κάνεις κάθε μέρα είναι μια καλή συνήθεια αλλά δεν θα έπρεπε να συνδέεται με το αδυνάτισμα».

Γιατί το ποδόμετρο δεν φτάνει:

Το να μετράς τα βήματα που κάνεις, δεν σημαίνει πως ταυτόχρονα μετράς και τις θερμίδες που καις. Είναι πιθανό μάλιστα να νομίζεις πως έκαψες παραπάνω θερμίδες και να τρως παραπάνω.

Σίγουρα, η καθημερινή δραστηριότητα ακόμα κι αν απλά περπατάς είναι προς όφελός σου αλλά τα βήματα από μόνα τους δεν μπορούν να ισορροπήσουν μια ταυτόχρονη κακή διατροφή.
Όπως τονίζει ο γυμναστής Matt Delaney:

«Έχει σημασία που ξοδεύεις τα βήματα που καταμετράς. Άλλη δύναμη έχουν 10.000 βήματα ανεβοκατεβαίνοντας σκαλοπάτια, άλλη περπατώντας χαλαρά».

Η αλήθεια είναι πως για τους περισσότερους από εμάς, τα 10.000 βήματα δεν επαρκούν για να δούμε μείωση του βάρους μας ή μείωση του κοιλιακού λίπους.

Αν θέλεις να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά, πρόσεξε τι τρως. Πρέπει να είσαι σίγουρη για τις θερμίδες που καταναλώνεις και να γυμνάζεσαι με τον τρόπο που η γυμναστική έχει αποτέλεσμα σε σένα.

«Το να ζητάς από έναν άνθρωπο που δουλεύει 8 με 10 ώρες τη μέρα να διανύσει 10.000 βήματα καθημερινά, είναι σίγουρα αναποτελεσματικό. Αντίθετα, ένα πρόγραμμα άθλησης στα μέτρα του καθενός μπορεί να έχει σε λιγότερο χρόνο μεγαλύτερα οφέλη από το περπάτημα».

 

Πηγή: shape

Αφηστε καποιο σχολιο