Τι να πιεις αύριο το πρωί αντί για τον καφέ σου;

Η μυρωδιά του καφέ το πρωί μπορεί να μας φτιάξει τη διάθεση κι η γεύση του να μας καλημερίσει. Όσοι λατρεύουν τον καφέ δύσκολα τον αποχωρίζονται, εκτός αν επιλέξουν τις 6 πιο νόστιμες (και πολύ υγιεινές) εναλλακτικές που ξυπνούν τον οργανισμό με τον καλλυτερο τρόπο:

 

Πράσινο Τσάι: Ο καφές δεν περιέχει περισσότερη καφείνη από το τσάι, όμως στο τσάι απελευθερώνεται πιο αργά στον οργανισμό και μας δίνει ενέργεια για περισότερο χρόνο. Τα αντιοξειδωτικά και τα συστατικά του είναι ευεργετικά για την καλή λειτουργία του οργανισμού και μπορείτε να βρείτε γεύσεις και ποικιλίες που θα σας φτιάξουν την μέρα.

 

Τσάι μασάλα: Το τσάι που πίνουν στην Ινδία είναι αρωματισμένο μαύρο τσάι με μπαχαρικά και βότανα. Η μυρωδιά του ginger, της κανέλας, του κάρδαμου θα σας ξυπνήσει ενώ τα συστατικά θα μειώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και την χοληστερόλη.

 

Πράσινα Smoothies: Φυσικοί χυμοί με αβοκάντο, σπανάκι ή ακόμα και τροπικά φρούτα θα ξυπνήσουν τον μεταβολισμό, το ανοσοποιητικό και θα σας ενυδατώσουν. Είναι ιδανικά για να ξεκινήσετε την μέρα σας σωστά.

 

Τσάι Μάτσα:  Μοιάζει με το πράσινο τσάι αλλά παράγονται διαφορετικά. Το μάτσα έχει πιο ιδιαίτερη γεύση και σύμφωνα με έρευνες κάνει καλό στην λειτουργία του εγκεφάλου, στη χολεστρίνη αλλά και στη σιλουέτα. Μπορείτε να φτιάξετε ένα ρόφημα τσάι μάτσα ή να βρείτε νόστιμε ςσυνταγές για μάτσα Latte ή μάτσα σφηνάκι!

 

Κομπούχα: Είναι γνωστό και ως «τσάι της Ματζουρίας» και περιέχει βιταμίνη Β και προβιοτικά. Το κομπούχα εβοηθάει στην πέψη αλλά είναι ιδανικό και για τα χειμωνιάτικα πρωινά, αφού τονώνει το ανοσοποιητικό. Είναι νόστιμο και μπορείτε να το πιείτε και κρύο!

 

Νερό καρύδας: Είναι νόστιμο, μπορείτε να το προσθέσετε στα smoothies αλλά να το πιείτε και σκέτο. Περιέχει υψηλά επίπεδα ηλεκτρολυτών για αυτό είναι ιδανικό σαν ρόφημα μετά ή πριν την πρωινή γυμναστική ή για τις μέρες που χρειάζεστε περισσότερη ενυδάτωση.

 

Πηγή: gynaikamagazine