Δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στα μικρά σπίτια - Έξι μύθοι που δεν ισχύουν

  • Κυριακή, 9 Ιανουάριος 2022 09:42
  • Σπίτι
Είτε μένετε σε μεγάλο σπίτι και σκέφτεστε να μετακομίσετε σε μικρότερο, είτε μένετε σε μικρό σπίτι, σίγουρα θα έχετε ακούσει αυτούς τους 6 μύθους για τα μικρά σπίτια. Εμείς είμαστε εδώ για να τους καταρρίψουμε και να σας πείσουμε πως μπορείτε να δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία ακόμα και στα πιο μικρά σπίτια.

Μύθος Νο1: Δεν μπορείτε να μοιραστείτε με άλλους ανθρώπους ένα μικρό σπίτι

Φυσικά και μπορείτε απλά χρειάζεται λίγη οργάνωση. Αν μένετε σε ένα μικρό σπίτι πάνω από 2 άτομα θα πρέπει να μοιράσετε τις δουλειές ώστε το σπίτι να είναι πάντα τακτοποιημένο και καθαρό (τα βρώμικα και ακατάστατα σπίτια έχουν την τάση να δείχνουν ακόμα πιο μικρά). Επίσης θα πρέπει να έχετε φροντίσει να υπάρχει άφθονος αποθηκευτικός χώρος και καλή επικοινωνία με τους συγκατοίκους σας για να έχει ο καθένας τον χώρο που χρειάζεται.

Καλή θέληση να υπάρχει και με σωστή διαμόρφωση ένα μικρό σπίτι μπορεί να γίνει πολύ λειτουργικό. Μερικά έξτρα ράφια και η σωστή εκμετάλλευση κάθε γωνιάς του σπιτιού βοηθάνε ώστε να δημιουργήσετε ένα όμορφο σπίτι χωρίς καμία έλλειψη.

Μύθος Νο2: Δεν μπορείτε να διασκεδάσετε σε έναν μικρό χώρο

Εννοείται ότι μπορείτε να διασκεδάσετε και να οργανώσετε ακόμα και το πιο τρελό και πετυχημένο πάρτι. Βάλτε ένα τραπέζι μπροστά από τον καναπέ και γεμίστε το γύρω γύρω με καρέκλες για να φτιάξετε μπουφέ ή να σερβίρετε ένα γεύμα. Ή αδειάστε το σαλόνι (μεταφέροντας κάποια έπιπλα στο μπαλκόνι ή σε άλλα δωμάτια) και απλά τοποθετήστε καρέκλες σε κάποια σημεία προσθέτοντας μικρότερα τραπεζάκια με σνακς και φαγητά.

Τώρα που ο καιρός είναι καλός μπορείτε να εκμεταλλευτείτε και τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού. Βάλτε για παράδειγμα έναν μπουφέ στο σαλόνι, οργανώστε ένα μπαρ και τοποθετήστε καρέκλες στο μπαλκόνι. Μπορείτε επίσης να ρίξετε στο πάτωμα μερικά μαξιλάρια. Οι καλεσμένοι σας θα καταλάβουν πως αυτό το πάρτι έχει casual διάθεση και θα χαλαρώσουν αμέσως.

Μύθος Νο3: Το μεγαλύτερο είναι πάντα καλύτερο

Υπάρχουν άνθρωποι που ενώ έχουν την οικονομική δυνατότητα για ένα μεγάλο σπίτι, επιλέγουν τελικά κάποιο πιο μικρό. Είναι απλά τρελοί ή ξέρουν κάτι που δε γνωρίζουμε; Η απάντηση είναι πως τα μικρότερα σπίτια έχουν λιγότερο χώρο για καθάρισμα και δεν χρειάζονται ένα σωρό έπιπλα για να γεμίσουν. Επίσης δείχνουν πιο ζεστά, χαριτωμένα και οικεία. Και όλοι αυτοί που λένε πως το μικρό σπίτι φέρνει γκρίνια στο ζευγάρι, μην τους ακούτε. Γιατί με το ίδιο σκεπτικό και το μεγάλο σπίτι αποξενώνει. Φτιάξτε λοιπόν τον σπίτι σας με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι λειτουργικό για όλους όσους μένουν σε αυτό εξυπηρετώντας τις ανάγκες κάθε μέλους της οικογένειας.

Μύθος Νο4: Όλα τα έπιπλα θα πρέπει να είναι μικρά για να χωρέσουν

Δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Καλό είναι βέβαια να τηρείτε κάποιες αναλογίες αλλά δεν χρειάζεται να τρελαίνεστε. Αν θέλετε ένα τεράστιο ημίδιπλο κρεβάτι για την κρεβατοκάμαρά σας μπορείτε να το βάλετε και ας γεμίσει όλος ο χώρος. Ίσα ίσα που έτσι το δωμάτιο θα δείχνει πιο ζεστό. Τα έπιπλα μινιατούρες θα κάνουν τον χώρο σας να δείχνει πολύ πιο μικρός, ενώ τα τεράστια και ογκώδη έπιπλα θα τον γεμίσουν. Επιλέξτε τη μέση λύση.

Μύθος Νο5: Σε ένα μικρό σπίτι δεν χωράνε χόμπι και δουλειά

Είναι αλήθεια πως σε ένα μικρό σπίτι είστε σχετικά περιορισμένοι. Όμως δεν υπάρχει σπίτι, όσο μικρό και αν είναι αυτό, που να μην μπορεί να χωρέσει ένα γραφείο για να μπορείτε να δουλέψετε, έναν μικρό διάδρομο για να μπορείτε να γυμνάζεστε ή να κάνετε αυτό που αγαπάτε. Απλά θα πρέπει να προσαρμόσετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας για να χωρέσετε όλα όσα χρειάζεστε και σας γεμίζουν με χαρά και θετική ενέργεια.

Μύθος Νο6: Μόνο αν είστε φαν του μινιμαλισμού μπορείτε να μείνετε σε ένα μικρό σπίτι

Άλλος ένας μύθος που δεν έχει καμία βάση! Ωραία η μίνιμαλ διακόσμηση αλλά δεν έχει καμία σχέση με το μέγεθος του σπιτιού σας. Καλό είναι να μην έχετε το σπίτι σας γεμάτο με εκατό πράγματα γιατί τότε θα δείχνει πολύ φορτωμένο ακόμα και αν είναι 200 τ.μ.. Επιλέξτε όσα έπιπλα θεωρείτε ότι χρειάζεστε για να μπορείτε να ζείτε μια άνετη και όμορφη ζωή. Οι καθαρές επιφάνειες δείχνουν έναν χώρο μεγαλύτερο και γι’ αυτό καλό θα ήταν να αφήνετε «άδεια» τα έπιπλα και να μην τοποθετείτε για παράδειγμα αντικείμενα κάτω από τραπέζια, καρέκλες ή κρεβάτια. Άλλωστε σύμφωνα και με το φενγκ σούι οι καθαρές επιφάνειες αφήνουν τη θετική ενέργεια να ανακυκλώνεται και να ρέει ελεύθερη μέσα στο σπίτι σας.

spirossoulis.com