Ψητό μοσχάρι με πράσινες ελιές

Το μοσχαράκι συνδυάζεται ιδανικά με τις ελιές και τα λαχανικά, δίνοντας ένα πολύ γευστικό πιάτο που θα απολαύσει όλη η οικογένεια. Συνοδεύετε με πουρέ πατάτας ή ρύζι.

της Νίκης Μηταρέα

Μερίδες:6 Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:1:45′ Έτοιμο σε:2:5

Υλικά
1½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας, σε μερίδες
500γρ. καρότα σε ροδέλες
3 μέτρια κρεμμύδια ολόκληρα, καθαρισμένα
1 πράσο σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνης
1 κλωναράκι θυμάρι
1 ντομάτα σε μικρά κομμάτια
200γρ. ελιές πράσινες
1 ποτήρι κρασί λευκό (από την ποικιλία Αθήρι)
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Πλένετε το κρέας, το στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και το σοτάρετε από όλες τις πλευρές.

Όταν το κρέας ροδίσει το βγάζετε από την κατσαρόλα και ρίχνετε τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν. Μετά προσθέτετε τα καρότα, τη ντομάτα και ανακατεύετε. Ξαναβάζετε το κρέας μέσα στην κατσαρόλα και σβήνετε με το κρασί.

Προσθέτετε το θυμάρι, τη δάφνη, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει για μία ώρα περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό.

Ρίχνετε τις ελιές και βράζετε για 15 λεπτά ακόμη. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να ξεκουραστεί για λίγο πριν σερβίρετε.

olivemagazine.gr