Πώς να φτιάξουμε το ιδανικό σκραμπ για μαλακά πέλματα

Αυτό το φυσικό scrub φτιάχνεται αμέσως με ελάχιστα υλικά και έχει εξαιρετικό αποτέλεσμα στις περιοχές με σκληρύνσεις, όπως είναι οι φτέρνες και τα πέλματα. Οι χοντροί κόκκοι της μαύρης ζάχαρης και τα αποξηραμένα άνθη λεβάντας απομακρύνουν εύκολα τα νεκρά κύτταρα. Το φυτικό βούτυρο επειδή είναι πλούσιο σε βιταμίνες και λιπίδια μαλακώνει, ενυδατώνει και θρέφει σε βάθος ακόμα και τα πιο ξηρά σημεία του σώματος. Το βούτυρο κακάο ή το καριτέ μπορούμε να το προμηθευτούμε από μαγαζιά με βιολογικά είδη ή σε μεγάλα φαρμακεία, είτε διαδικτυακά είτε σε φυσικά καταστήματα. Τέλος, η λεβάντα έχει αναπλαστικές ιδιότητες που επανορθώνουν και ανανεώνουν το δέρμα.

DIY: Απολεπιστικό για τα πέλματα.

Τα υλικά μας:

1 ½ κ.σ. μαύρη ζάχαρη
3 κ.σ. φυτικό βούτυρο κακάο ή καριτέ
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα
2 κ.σ. αποξηραμένα άνθη λεβάντας

Τι κάνουμε

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Όταν γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα το σκραμπ μας είναι έτοιμο.

Η εφαρμογή

Φοράμε γάντια μιας χρήσης και εφαρμόζουμε το μείγμα σε στεγνές φτέρνες και πέλματα με κυκλικές κινήσεις μασάζ για 2 λεπτά σε κάθε πόδι. Ωστόσο από το πρώτο λεπτό θα διαπιστώσουμε ότι το δέρμα μας αρχίζει να μαλακώνει. Στα σημεία που είναι πιο τραχιά, επιμένουμε ασκώντας πίεση μέτριας έντασης. Όταν τελειώσουμε, ξεπλένουμε με ζεστό νερό, το οποίο θα μαλακώσει ακόμα περισσότερο το δέρμα.

Έξτρα tip: Για να διατηρήσουμε απαλές τις φτέρνες και τα πέλματά μας περισσότερο χρόνο, απλώνουμε σε νωπή επιδερμίδα το βράδυ πριν κοιμηθούμε μια παχιά θρεπτική σύνθεση. Περιμένουμε ώσπου να απορροφηθεί. Στη συνέχεια φοράμε βαμβακερές κάλτσες. Η ζεστή θερμοκρασία βοηθάει να απορροφούνται καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά κάνοντας το δέρμα στην περιοχή πολύ απαλό.

Tip: Η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του σώματος που παρουσιάζει τραχύτητα όπως τα γόνατα και οι αγκώνες.

vita.gr