Το λάθος που κάνετε με την κουρτίνα μπάνιου και αυξάνεται η μούχλα στο χώρο σας

  • Πέμπτη, 9 Δεκέμβριος 2021 08:00
  • Σπίτι
Πώς να τη διατηρείτε καθαρή – Κάθε πότε να την πλένετε

Όταν φέρνετε στο νου τις επιφάνειες του μπάνιου που χρειάζονται τακτικό καθαρισμό, το πιθανότερο είναι ότι η κουρτίνα του μπάνιου δεν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας σας. Κι αυτό μέχρι να απολαύσετε ένα μεγάλης διάρκειας ζεστό ντους και να συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχει μια δυσάρεστη μυρωδιά μούχλας.

Το γεγονός είναι ότι θα πρέπει να καθαρίζετε τακτικά την κουρτίνα του μπάνιου σας για να διασφαλίσετε ότι παραμένει φρέσκια. Ωστόσο, αν δεν προλαβαίνετε να πλένετε ακόμη και την κουρτίνα του μπάνιου σας κάθε εβδομάδα, τότε υπάρχει ένα μικρό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα έχει αυτό το όχι και τόσο κολακευτικό άρωμα της μούχλας.

Εάν, λοιπόν, τραβάτε την κουρτίνα μπάνιου στην άκρη μόλις βγαίνετε από το ντους και μετά την αφήνετε εκεί σουρωμένη, πρέπει να αλλάξετε αυτήν τη συνήθεια το συντομότερο δυνατόν, ώστε να διατηρήσετε τη μούχλα μακριά από την κουρτίνα και το μπάνιο σας. Σύμφωνα με το housedigest.com, η απλή πράξη του τραβήγματος της κουρτίνας του μπάνιου σας μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας στεγνώματος. Δεδομένου ότι τα υγρά και γεμάτα υδρατμούς περιβάλλοντα είναι το τέλειο σημείο για την άνθηση του μούχλας, το κλείσιμο της κουρτίνας και η διασφάλιση ότι στεγνώνει μεταξύ των χρήσεων θα βοηθήσει στο να μην σχηματιστεί μούχλα στο μπάνιο σας. Μην ξεχνάτε ότι στην περίπτωση που έχετε διπλή κουρτίνα που περιλαμβάνει μια πλαστική επένδυση, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η επένδυση παραμένει μέσα στη μπανιέρα καθώς στεγνώνει.

Μερικές ακόμη συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη

Η νούμερο ένα συμβουλή για να αποτρέψετε τη δημιουργία μούχλας στην κουρτίνα του μπάνιου σας είναι να αντιμετωπίσετε την υγρασία στην κουρτίνα σας έγκαιρα. Αυτό σημαίνει να φροντίζετε να είναι πάντα κλειστή όταν τελειώνετε το ντους σας, ενώ και λίγος αερισμός του μπάνιου αμέσως μετά το ντους θα βοηθούσε, επίσης, αποτελεσματικά αναφέρει το Well+Good, αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα ή το παράθυρο του μπάνιου σας.

Ωστόσο, μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε τον τύπο της κουρτίνας που χρησιμοποιείτε. Εάν χρησιμοποιείτε μια πλαστική, αδιάβροχη κουρτίνα, θα χρειαστείτε πολύ λιγότερο χρόνο για να την καθαρίσετε, όταν κρίνεται ότι αυτό είναι απαραίτητο. Ορισμένα υλικά όπως το μετάξι ή το σατέν μπορεί να είναι προβληματικά, ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε μια πλαστική επένδυση για να αδιαβροχοποιήσετε τα πιο εκλεπτυσμένα υφάσματα.

Τέλος, αν τύχει να εμφανιστούν ένα ή δύο σημεία μούχλας στην κουρτίνα του μπάνιου σας παρά τις προσπάθειές σας, μην ανησυχείτε -είναι δυνατό να την καθαρίσετε πολύ εύκολα. Μπορείτε να ψεκάσετε, λοιπόν, την κουρτίνα με το διάλυμα καθαρισμού της επιλογής σας και να το ξεπλύνετε με νερό.

newsbeast.gr