5 βήματα για μια μικρή ιδανική περιποίηση προσώπου στο σπίτι

Ενσωματώνουμε στη ρουτίνα της ομορφιάς μας τις βασικότερες κινήσεις περιποίησης για ένα μίνι facial spa.

Με ποιον τρόπο θα αποκτήσουμε στο σπίτι μας ένα παρόμοιο αποτέλεσμα λάμψης και ευεξίας, όπως αυτό που απολαμβάνουμε σε ένα spa ή ένα ινστιτούτο αισθητικής; Ενσωματώνουμε στη ρουτίνα μας τις παρακάτω στρατηγικής σημασίας κινήσεις περιποίησης που αποτελούν ένα μίνι facial spa. Έτσι θα έχουμε ακόμα πιο όμορφη επιδερμίδα χωρίς να αφιερώνουμε πολύ χρόνο και προσπάθεια.

#1 Απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα

Μετά τον απαραίτητο βραδινό καθαρισμό της επιδερμίδας, περνάμε στην απολέπιση. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2-3 φορές την εβδομάδα. Αν το δέρμα μας είναι ξηρό ή ευαίσθητο, προτιμάμε μια μάσκα καθαρισμού με μαύρο άνθρακα ή άργιλο, αντί για σκραμπ.

#2 Εντείνουμε την οξυγόνωση των κυττάρων

Μετα την απολέπιση, αφού ξεπλύνουμε καλά το πρόσωπο, βρέχουμε μια μικρή πετσέτα με ζεστό νερό, τη στίβουμε καλά και πιέζουμε με αυτήν το πρόσωπο και τον λαιμό μας. Όταν αισθανθούμε ότι κρυώνει την βρέχουμε ξανά με ζεστό νερό και την απλώνουμε στο πρόσωπό μας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2-3 φορές. Η ζεστή πετσέτα πάνω στο πρόσωπο απομακρύνει τυχόν υπολείμματα της μάσκας ή του scrub, και διαστέλλει τους πόρους. Επιπλέον μας δημιουργεί μια αίσθηση χαλάρωσης.

#3 Εξισορροπούμε και τονώνουμε

Στη συνέχεια, ψεκάζουμε το πρόσωπο με ιαματικό νερό και το σκουπίζουμε ταμποναριστά με ένα χαρτομάντηλο. Έτσι απομακρύνουμε τα άλατα και το χλώριο που περιέχει το νερό της βρύσης και δυναμώνουμε την άμυνα του δέρματος.

#4 Χρησιμοποιούμε αντιοξειδωτικά

Ένα booster ή serum λάμψης, με βιταμίνη C θα διεισδύσει αμέσως στην επιδερμίδα και θα ενισχύσει τα αποτελέσματα των υπόλοιπων συνθέσεων που θα χρησιμοποιήσουμε.

#5 Σφραγίζουμε τη θρέψη

Τέλος, εφαρμόζουμε μια θρεπτική μάσκα νύχτας που δεν ξεπλένεται. Εναλλακτικά, απλώνουμε ένα έλαιο με αιθέρια έλαια, όπως αυτό της λεβάντας, που αναπλάθει το δέρμα και το άρωμά της χαλαρώνει. Το επόμενο πρωί, θα δούμε αισθητή διαφορά στο πρόσωπό μας. Θα έχει γίνει πιο λείο, πιο τονωμένο και πολύ πιο λαμπερό. Οι λεπτές γραμμές θα φαίνονται μειωμένες, η επιδερμίδα α
ναζωογονημένη, ενώ το βλέμμα πιο ξεκούραστο.

vita.gr