Έξι μεγάλα λάθη διακόσμησης μικρών χώρων

  • Σάββατο, 6 Νοέμβριος 2021 07:37
  • Σπίτι
Με την κατάλληλη διακόσμηση ένας μικρός χώρος μετατρέπεται σε άνετο δωμάτιο, ενώ με τη λάθος μπορεί αντίθετα να γίνει αποπνικτικός. Δείτε ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται σε μικρούς χώρους.

Βάζετε πολλά έπιπλα

Σε μικρούς χώρους είναι κλασικό φαινόμενο να βλέπουμε πάρα πολλά έπιπλα και διακοσμητικά. Αποφύγετε να βάζετε πολλά γιατί πετυχαίνετε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που επιθυμείτε, δηλαδή ένα όμορφο σπίτι με σικ διακόσμηση. Οι παραφορτωμένοι χώροι είναι αποπνικτικοί και δημιουργούν ένταση και νεύρα χωρίς να το καταλαβαίνετε.

Η διακόσμηση σε έναν μικρό χώρο πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μίνιμαλ με όμορφα και ιδιαίτερα διακοσμητικά.

Δεν εκμεταλλεύεστε κάθε σημείο του σπιτιού σας

Κοιτάξτε προσεκτικά κάθε σημείο του μικρού σας σπιτιού. Είστε σίγουροι πως έχετε εκμεταλλευτεί κάθε χώρο του. Αν κοιτάξετε με προσοχή ίσως εντοπίσετε κάποια σημεία ή εσοχές που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως έξτρα αποθηκευτικοί χώροι μέσα στο σπίτι σας.

Δεν αγοράζετε λειτουργικά έπιπλα

Αν δεν έχετε χώρο, δεν χρειάζεται να αγοράσετε καναπέ, τραπέζι και τραπεζάκια για κάθε πλευρά του καναπέ σας. Αγοράστε έναν καναπέ με γωνία ή πάρτε ένα πιο μεγάλο τραπεζάκι για να μη χρειαστεί να τοποθετήσετε πολλά μικρότερα. Μελετήστε καλά τον χώρο σας για να δείτε τι ακριβώς χωράει και τι χρειάζεται για να φανεί ολοκληρωμένος. Μην κάνετε άσκοπα αγορές πριν μελετήσετε τον χώρο σας.

Μην αποφεύγετε να βάλετε χρώμα

Το χρώμα βοηθάει έναν χώρο να δείξει πιο γεμάτος καθώς τραβάει την προσοχή. Βάψτε τον έναν τοίχο σε μια όμορφη απόχρωση για να δώσετε στιλ και χρώμα στο δωμάτιό σας. Δε χρειάζεται να το παρακάνετε με τη χρήση πολλών και έντονων αποχρώσεων. Χρησιμοποιήστε τις με μέτρο.

Δεν εκμεταλλεύεστε τη βιβλιοθήκη σας

Μπορεί η βιβλιοθήκη να προοριζόταν παλιά για την τοποθέτηση βιβλίων, αλλά πλέον αυτό δεν ισχύει. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις βιβλιοθήκες αλλά και τα σύνθετα που έχετε στο σπίτι σας με διάφορους τρόπους. Βάλτε πάνω διακοσμητικά, κορνίζες, και τοποθετήστε τα βιβλία σας με διάφορους τρόπους για να ξεφύγετε από την παραδοσιακή χρήση της βιβλιοθήκης.

Φοβάστε να τοποθετήσετε μεγάλα έπιπλα ή διακοσμητικά σε έναν μικρό χώρο

Το ότι το σπίτι σας είναι μικρό δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλα έπιπλα ή διακοσμητικά. Ένας μεγάλος πίνακας ή ένα μεγάλο φωτιστικό θα κάνουν τον χώρο σας να δείχνει μεγαλύτερος! Δοκιμάστε το και θα δείτε αμέσως τη διαφορά.

spirossoulis.com