Αυτές είναι οι ιδανικές διακοπές για εσένα σύμφωνα με το ζώδιό σου

  • Πέμπτη, 19 Αύγουστος 2021 19:08
  • Ευ Ζην
Κάποιοι ονειρεύονται αιώρες μπροστά σε καταγάλανες θάλασσες και άλλοι περιπέτειες στην κορυφή βουνών. Κάποιοι κάμπινγκ σε ερημικές παραλίες και άλλοι πεντάστερα ξενοδοχεία. Η θέση μας στο ζωδιακό κύκλο επηρεάζει το πώς αντιλαμβανόμαστε τις ιδανικές διακοπές.

 Κριός (21/3-19/4): Θέλεις να βρίσκεσαι στο επίκεντρο της δράσης. Στον πιο κουλ προορισμό, στο πιο μοδάτο μπαρ, στο πιο ενημερωμένο εστιατόριο. Οι ιδανικές διακοπές για σένα συνοδεύονται από εξερεύνηση των τελευταίων τάσεων – είτε μιλάμε για την καλοκαιρινή μόδα είτε για τα hip στέκια του νησιού που επισκέπτεσαι.

Ταύρος (20/4-20/5): Διακοπές για εσένα είναι πολυτέλεια και περιποίηση. Δεν μπορείς να φανταστείς καλύτερο σενάριο για το καλοκαίρι σου από ένα ξενοδοχείο πολλών αστέρων με spa. Μια τέλεια ημέρα θα κλείσει με δείπνο κάτω από το φως των κεριών, να αφήνεις τις γεύσεις της υψηλής γαστρονομίας να καλομαθαίνουν τον ουρανίσκο σου.

Δίδυμος (21/5-21/6): Όταν πηγαίνεις διακοπές, θυμίζεις μικρό παιδί: Είσαι τόσο ενθουσιασμένη, που θέλεις να τα δεις και να τα κάνεις όλα. Να επισκεφτείς κάθε αξιοθέατο, κάθε εστιατόριο, κάθε παραλία του προορισμού σου. Αν, τώρα, κάνεις και φίλους στη διάρκεια της εξερεύνησής σου, ακόμα καλύτερα, γιατί για σένα δεν νοείται καλοκαίρι χωρίς καλή παρέα. Καρκίνος (22/6-22/7): Έχεις την ανάγκη να νιώθεις σαν στο σπίτι σου όπου κι αν πας, γι’ αυτό δεν υπάρχει για εσένα ιδανικότερο κατάλυμα από ένα οικογενειακό ξενοδοχείο ή μια ιδιωτική βίλα. Θέλεις να είναι εξοπλισμένη με όλες τις ανέσεις, για να ετοιμάζεις δείπνα για τους φίλους και την οικογένειά σου και να συνεχίσεις να τους περιποιείσαι όλο το χρόνο.

Λέων (23/7-22/7): Δεν υπάρχει καλύτερος προορισμός για ένα Λιοντάρι από το πιο κοσμικό θέρετρο, γεμάτο με πολυτελή ξενοδοχεία, premium εστιατόρια, κομψούς ανθρώπους και λαμπερά πάρτι. Το shopping αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των διακοπών σου, φυσικά, καθώς απολαμβάνεις να περιβάλλεσαι από όμορφα και καινούρια ρούχα και αντικείμενα.

Παρθένος (23/7-24/8): Βρίσκεσαι στο στοιχείο σου σε κάποιο wellness retreat, όπου μέσα από πρακτικές όπως η γιόγκα και ο διαλογισμός καταφέρνεις, έστω και για λίγο, να αδειάσεις το μυαλό σου από το άγχος να οργανώνεις τα πάντα και να χαλαρώσεις. Αν κάνεις διακοπές με την οικογένειά σου, προτιμάς ένα value for money ξενοδοχείο για το οποίο έχει προηγηθεί, μήνες νωρίτερα, μια διεξοδική έρευνα αγοράς.

Ζυγός (23/9-23/10): Από τα πιο καλόβολα ζώδια για τις διακοπές, είναι ικανοποιημένοι με ένα ποτήρι κρασί πλάι στη θάλασσα ή στην πισίνα του ξενοδοχείου, ακόμα και αν στο πακέτο δεν περιλαμβάνεται το αγόρι τους. Δεν ζητάς τα πάντα από το καλοκαίρι σου, αλλά όσα ζητάς θέλεις να συνοδεύονται από εξαιρετικό σέρβις, είτε μιλάμε για μια φρέσκια ανθοδέσμη στο δωμάτιό σου είτε για την ευγενική εξυπηρέτηση του ρεσεψιονίστ. Σκορπιός (24/10-21/11): Αυτές δεν είναι διακοπές, αλλά τηλεπαιχνίδι επιβίωσης. Η πολύωρη χαλάρωση σε μια ξαπλώστρα σε κάνει να πλήττεις: Θέλεις δράση, εξερεύνηση, ανεβασμένη αδρεναλίνη. Να κάνεις θαλάσσια σπορ, να εξερευνάς ιστορικά μνημεία και σπηλιές. Οι πολυπληθείς προορισμοί σε απωθούν: όσο πιο απομονωμένος είσαι, τόσο πιο ευτυχισμένος.

Τοξότης (22/11-21/12): Διακοπές για τον Τοξότη δεν σημαίνει απαραίτητα ξεκούραση. Μπορεί να τις αφιερώσει στην εθελοντική εργασία ή σε κάποια άλλη συλλογική δραστηριότητα που υπόσχεται να αλλάξει τον κόσμο. Αλλά ακόμα και όταν οι βλέψεις του είναι πιο ταπεινές, δεν κάνει διακοπές: ταξιδεύει από προορισμό σε προορισμό, επιτρέποντας στον εαυτό του να χαλαρώσει μόνο στο τέλος μιας ημέρας γεμάτης εξερεύνηση.

Αιγόκερως (22/12-19/1): Το σκληρά εργαζόμενο ζώδιο προσπαθεί να είναι παραγωγικό ακόμα και στις διακοπές του. Έστω και αν αυτό δεν σημαίνει να πιάσει έναν στόχο στη δουλειά του, αλλά να επισκεφτεί όσο περισσότερα μνημεία προλαβαίνει, να περπατήσει όσο περισσότερα βήματα αντέχει ή να ανεβεί όσο πιο ψηλά μπορεί. Άλλωστε, παραμένει τζάνκι της αδρεναλίνης και στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Υδροχόος (20/1-18/2): Διακοπές για εσένα σημαίνει road trips. Σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι, όπως λέει και η γνωστή ατάκα που σου ταιριάζει απόλυτα. Απολαμβάνεις όσο τίποτα άλλο να περιπλανιέσαι, να γνωρίζεις κόσμο από διαφορετικές κουλτούρες, αλλά και να επιλέγεις για τη διαμονή σου τα πιο αντισυμβατικά καταλύματα, όπως δεντρόσπιτα ή ιγκλού στον Αρκτικό Κύκλο.

Ιχθύς (19/2-20/3): Λατρεύεις τα πνευματικά ταξίδια, μέσα από το διαλογισμό, την εκμάθηση παραδοσιακών χωρών, την τέχνη, αλλά ακόμα και μια μεσημεριανή σιέστα κάτω από το δέντρο ερημικής παραλίας. Ευαίσθητος και τρυφερός, δεν σου αρκούν οι ευκαιριακές γνωριμίες αλλά θέλεις να γνωρίζεις σε βάθος τους φίλους που κάνεις το καλοκαίρι και να χτίζεις μαζί τους σχέσεις οικειότητας και εμπιστοσύνης.

marieclaire.gr