Αθήνα-Γλασκώβη... τρέχοντας: Το μήνυμα για την κλιματική αλλαγή του ηθοποιού Άγη Εμμανουήλ

Ένα ηχηρό μήνυμα για την κλιματική αλλαγή και τις δραματικές επιπτώσεις της θέλει να στείλει με τον δικό του τρόπο ο Άγης Εμμανουήλ. Ο ηθοποιός έχει αποφασίσει να τρέξει από την Αθήνα μέχρι τη Γλασκώβη όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος για το κλίμα. Ένα ταξίδι που ξεκινά από το πρωί της Τετάρτης από την Πνύκα και θα διαρκέσει 80 ημέρες.

Ο Άγης Εμμανουήλ μιλώντας στην ΕΡΤ1 τόνισε ότι θα κάνει περίπου 40 χλμ. την ημέρα με ρεπό και κάποιες ημέρες έξτρα για παν ενδεχόμενο. Όπως είπε ο ίδιος "εάν ο οργανισμός είναι εκπαιδευμένος μπορεί να το αντέξει. Εγώ τρέχω Μαραθώνιο από το 1996 και υπερμαραθώνιο με αφορμή μια άλλη δράση που είχα κάνει, το 2014 που είχα τρέξει 250 χλμ.".

Ο ηθοποιός συμπλήρωσε ότι "σε πρώτο επίπεδο τρέχω για το περιβάλλον, για τον πλανήτη και για την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση των ανθρώπων. Αλλά για εμένα όλο αυτό είναι αξιακό. Αν με ένα μαγικό τρόπο επαναπροσδιοριζόμασταν σε σχέση με τις αξίες, δεν θα χρειαζόταν κανείς να τρέχει για τον πλανήτη, θα ήταν όλα τέλεια, ένας κήπος της Εδέμ. Αυτή τη στιγμή ο πλανήτης μετατρέπεται σε εχθρό και εμείς είμαστε μυρμηγκάκια που θα τρέχουμε να κρυφτούμε. Ήδη γίνεται... Το νιώθουμε. Αφυπνιζόμαστε όταν γίνεται μια καταστροφή και όλον τον υπόλοιπο καιρό δεν κάνουμε τίποτα. Σε 10 ημέρες θα έχουν ξεχαστεί όλα. Υπάρχουν λίγοι άνθρωποι που παλεύουν και αντιστέκονται και καλό είναι να τους στηρίζουμε".
Πηγή: enikos.gr