Καιρός για ταξίδια - Μην το αφήνετε στην τύχη και δείτε πως θα οργανώσετε το επόμενο

Η σωστή οργάνωση του ταξιδιού είναι το κλειδί της επιτυχίας για την ομαλή έκβαση της απόδρασής σας –εκτός από τον παράγοντα τύχη που η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να προβλεφθεί.

Για να πετύχετε κάτι τέτοιο, λοιπόν, και η απόδρασή σας να μην εξελιχθεί σε… φιάσκο πάρτε σοβαρά υπόψη τις παρακάτω συμβουλές, έτσι ώστε να προετοιμαστείτε σωστά και μεθοδικά.

Πώς να οργανώσετε σωστά το ταξίδι σας

Επιλογή προορισμού. Αναλόγως την εμπειρία που θέλετε να βιώσετε πρέπει να έχετε κατά νου τους δύο- τρεις επικρατέστερους προορισμούς για να μπορέσετε να επιλέξετε τον κορυφαίο.

Διαθέσιμες ημερομηνίες. Σε άμεση συνάρτηση με τον προορισμό, καθώς είναι αυτός που καθορίζει και το πότε θα φύγετε για το ταξίδι σας. Αν για παράδειγμα θέλετε να επισκεφτείτε τις Μαλδίβες το καλοκαίρι δεν είναι καλή επιλογή, καθώς πλήττονται από δυνατούς ανέμους. Στην περίπτωση που η Μόσχα είναι η επιλογή σας, αποφύγετε να την επισκεφτείτε κατά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, καθώς σίγουρα θα… παγώσετε!

Κλείσιμο εισιτηρίων. Μόλις καταλήξετε στο πού και το πότε, κλείστε τα αεροπορικά όσο πιο άμεσα γίνεται. Προτιμήστε τις low cost εταιρείες για να εξοικονομήσετε χρήματα (μεγάλη προσοχή στις επιπλέον- κρυφές χρεώσεις), ωστόσο, μην διστάσετε να ψάξετε για προσφορές και στις υπόλοιπες εταιρείες. Μια καλή επιλογή είναι και το ταξιδιωτικό γραφείο, καθώς συνδυάζει πτήσεις και διαμονή σε δελεαστικά πακέτα.

Ξενοδοχείο ή διαμέρισμα; Sites όπως το Airbnb και οι παροχές που προσφέρονται στα σπίτια που διατίθενται μέσω της παγκόσμιας πλατφόρμας ενοικίασης καταλυμάτων, γνωρίζουν όλο και μεγαλύτερη ανταπόκριση και αναγνώριση από το ταξιδιωτικό κοινό. Και πώς να μην συμβαίνει κάτι τέτοιο όταν υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης κανονικού σπιτιού με όλες τις ανέσεις και τις παροχές που αυτό συμπεριλαμβάνει; Και μάλιστα σε πιο οικονομικές τιμές από το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου; Η μόνη «παγίδα» την οποία θα έπρεπε να προσέξετε είναι οι επιπλέον χρεώσεις για καθαριότητα ή κάποια άλλη υπηρεσία, οι οποίες ανεβάζουν το συνολικό κόστος στο τέλος της κράτησης.

Κάντε έρευνα για τον προορισμό. Μην αφήσετε για τελευταία στιγμή την έρευνα για αξιοθέατα, εστιατόρια, μπαρ και εκδρομές που μπορείτε να κάνετε στον προορισμό της επιλογής σας. Για να είστε οργανωμένοι όλα αυτά θα πρέπει να τα έχετε αποφασίσει από πριν. Μοναδική «παρασπονδία» του προγράμματός σας οι συμβουλές των ντόπιων αναφορικά με τα στέκια τους. Σίγουρα γνωρίζουν την πόλη τους καλύτερα από τους ταξιδιωτικούς οδηγούς.

Ταξιδιωτικά έγγραφα. Ελέγξτε ότι τα έγγραφα που έχετε (διαβατήριο) ισχύουν ακόμη και ότι δεν θα χρειαστείτε κάποια έξτρα όπως για παράδειγμα βίζα. Για να είστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά, έχετε μαζί σας αντίγραφα (κατά προτίμηση έγχρωμα) των επίσημων εγγράφων σας. Μάλιστα, τοποθετήστε τα σε διαφορετικό σημείο απ’ ότι τα πρωτότυπα, έτσι ώστε σε περίπτωση που τα χάσετε να έχετε κάποιον τρόπο να αποδείξετε το ποιος είστε.

newsbeast.gr