Mαλλιά που φριζάρουν - Δείτε τρόπους για να τα περιποιηθείτε

Τα μαλλιά κάποιες φορές έχουν την τάση να φριζάρουν. Κάτι η υγρασία λοιπόν, κάτι ο τρόπος που τα περιποιούμαστε, κάτι τα προϊόντα που δεν τα χρησιμοποιούμε με σωστό τρόπο και το φριζάρισμα (αυτή η μάστιγα) απασχολεί τις μέρες μας. Και επειδή δεν είναι και το αγαπημένο μας, βρήκαμε πώς να το περιορίσουμε.

Οι τρόποι είναι απλοί και εύκολοι να τους εντάξετε στη ρουτίνα σας: 
Επιλέξτε ενυδατικά προϊόντα για το λούσιμο σας
 Η ενυδάτωση των μαλλιών είναι βασική για να γλιτώσετε το φριζάρισμα, αλλά και ο τρόπος που λούζεστε μπορεί να το επηρεάσει εξίσου. Θα μου πείτε (και θα έχετε δίκιο) πόσο λάθος μπορεί να κάνει κανείς στο λούσιμο; Και θα απαντήσω, πως η θερμοκρασία του νερού που λουζόμαστε είναι που έχει σημασία. Όπως τονίζουν αρκετοί hairstylists, καλό είναι να αποφεύγεται το ζεστό νερό κατά το λούσιμο. Αντ’ αυτού προτιμήστε το χλιαρό νερό. Επιλέξτε λοιπόν για το λούσιμο σας, μία σειρά με ενυδατικά προϊόντα (σαμπουάν και conditioner) και προσπαθήστε να περιορίσετε τη χρήση του πολύ ζεστού νερού. Άλλωστε τώρα που ζεσταίνει ο καιρός είναι πιο εύκολο.

   Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη βούρτσα
Ο τρόπος που βουρτσίζετε τα μαλλιά σας είναι εξίσου σημαντικός με το εργαλείο που τα βουρτσίζετε. Κι επειδή σίγουρα δεν θέλετε μία βούρτσα που να σπάει τις άκρες σας, δοκιμάστε μία βούρτσα με φυσική τρίχα. Είναι πιο απαλή με τα εύθραυστα μαλλιά και εμποδίζει το φριζάρισμα.

Tip: Δοκιμάστε να χτενίσετε τα μαλλιά σας, ξεκινώντας από τις άκρες και προς τα πάνω. Έτσι θα μειώσετε το σπάσιμο της τρίχας και θα τα ξεμπερδέψετε πιο εύκολα.Αποφύγετε τα θερμαντικά εργαλεία (όσο είναι δυνατόν)Η συχνή χρήση των ισιωτικών κι άλλων πολλών ωραιότατων θερμαντικών εργαλείων αφυδατώνουν την τρίχα και σε βάθος χρόνου αντί να βελτιώσουν το φριζάρισμα, το επιδεινώνουν. Τις πιο ζεστές μέρες, επιτρέψτε στα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά και αφήστε στην άκρη όλα αυτά.Χρησιμοποιήστε οπωσδήποτε θερμοπροστατευτικά προϊόντα και αντηλιακόΜεταξύ μας τώρα, ξέρουμε πως δεν είναι εφικτό να μην χρησιμοποιήσετε καθόλου εργαλεία styling ή πιστολάκι ξανά. Όμως βοηθάει πολύ, να θυμάστε κατά την χρήση των εργαλείων αυτών, τουλάχιστον να εφαρμόζετε στα μαλλιά σας προϊόντα που θα τα προστατεύσουν από τη θερμότητα, την αφυδάτωση και κατ’ επέκταση το φριζάρισμα. Αντίστοιχα, τους πιο ζεστούς μήνες (αν όχι όλο το χρόνο) μπορείτε να χρησιμοποιείτε και κάποιο αντηλιακό μαλλιών, για τους ίδιους λόγους.Μην ξεχνάτε τη μάσκα μαλλιώνΚαλοπιάστε… τα μαλλιά σας, εντάσσοντας στη ρουτίνα περιποίησης τους, μια μάσκα εντατικής ενυδάτωσης και θρέψης μία με δύο φορές την εβδομάδα. Η μάσκα αυτή θα βοηθήσει να διατηρείτε τα μαλλιά σας λαμπερά, απαλά και φυσικά χωρίς φριζάρισμα. Στα θετικά τους είναι και το φανταστικό τους άρωμα.

ΠΗΓΗ: instyle.gr