Το κόλπο για να γίνουν ξανά αφράτες οι πετσέτες σας

  • Σάββατο, 22 Μάιος 2021 14:01
  • Σπίτι
Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αναφέρουν πολλοί σχετικά με τις πετσέτες τους είναι ότι χάνουν την αίσθηση φρεσκάδας που έχουν μετά από μερικά, μόλις, πλυσίματα.

Ουσιαστικά, λόγω των πλύσεων, οι πετσέτες τείνουν να γίνονται πιο σκληρές και το μαλακτικό που πιθανώς έχετε δοκιμάσει για να μαλακώσουν δε φαίνεται να έχει κανένα αποτέλεσμα.

Κι όμως, υπάρχουν απλοί τρόποι για να διατηρούνται οι πετσέτες αφράτες, παρά τα πλυσίματα και τα συνεχή πλυντήρια.

Ένα καλό και αποτελεσματικό κόλπο είναι να τις πλένετε σε κρύο νερό, αντί για ζεστό, γιατί έτσι μπορείτε να αποφύγετε το μάζεμα στις ραφές. Η υψηλότερη θερμοκρασία τις σκληραίνει.

Το μαλακτικό, από την άλλη, μπορεί, όχι μόνο να μη βοηθήσει στο να διατηρηθούν αφράτες οι πετσέτες, αλλά ακόμη και να τις φθείρει, μειώνοντας την ευκαμψία τους.

Μία με δύο φορές το μήνα, μπορείτε να τις πλένετε με λευκό ξύδι για να τις επαναφέρετε στην αρχική, πιο αφράτη τους κατάσταση. Αφήστε τις πετσέτες να στεγνώσουν φυσικά και μην τις βάζετε σε πρόγραμμα πλυντηρίου με πολλές στροφές.

Προσπαθήστε να μην τις στριμώχνετε πολύ στο πλυντήριο κι αντ’ αυτού δώστε τους χώρο, βάζοντας λιγότερα ρούχα.

Για να είναι ακόμη περισσότερο αφράτες, μόλις στεγνώσουν, μπορείτε είτε να τις διπλώσετε χωρίς να τις πατάτε είτε να τις κρεμάσετε.

newsbeast.gr