Οι λόγοι που δεν έχει διάρκεια το άρωμά σας

Βγαίνετε από το ντους, ψεκάζετε το άρωμά σας και ξεκινάτε μοσχομυρωδάτοι την ημέρα σας. Μετά από λίγη ώρα όμως το άρωμά σας έχει εξαφανιστεί. Γιατί συμβαίνει αυτό; Πώς γίνεται κάποιοι άνθρωποι να μυρίζουν πάντα υπέροχα και σε εσάς το άρωμα να κρατάει μόνο για περιορισμένο χρόνο;

Αρχικά να διευκρινίσουμε το εξής: Επειδή δεν μυρίζετε το άρωμά σας, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν το μυρίζουν και οι άλλοι. Μπορεί να σημαίνει ότι το έχετε συνηθίσει και ότι μάλλον πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα καινούριο άρωμα, ώστε η όσφρησή σας να «ξεχάσει» το προηγούμενο. Από εκεί και πέρα, τα παρακάτω λάθη μπορούν να μειώσουν τη διάρκεια του αρώματός σας.

Λάθος #1 – Τρίβετε τα χέρια σας

Όταν βάζετε άρωμα στους καρπούς σας, δεν πρέπει να τους τρίβετε μεταξύ τους. Πρόκειται για ένα κλασικό λάθος που αλλοιώνει την πυραμίδα του αρώματος, που αποτελείται από τις νότες κορυφής, της καρδιάς και της βάσης.

Λάθος #2 – Αντί για άρωμα, χρησιμοποιείτε κολόνια

Η κολόνια εκ των πραγμάτων δεν είναι σχεδιασμένη για να έχει μεγάλη διάρκεια, αλλά για να αναδίδει φρεσκάδα για λίγη ώρα. Το eau de parfum είναι ο πιο πλούσιος τύπος σε αρωματικά έλαια, μετά έρχεται το eau de toilette και τελευταία η κολόνια ή το body mist.

Λάθος #3 – Δεν το εφαρμόζετε στα σωστά σημεία

Τα πιο συνηθισμένα σημεία που βάζετε άρωμα είναι πίσω από τα αυτιά ή τους καρπούς. Ωστόσο, αυτό που δεν γνωρίζετε ίσως είναι ότι τα κοσμήματα που φοράτε ή το ρολόι σας, αλλά και ο ιδρώτας, αλλοιώνουν και τελικά εξαφανίζουν τις αρωματικές νότες.

Εναλλακτικά, εφαρμόστε το άρωμά σας στο εσωτερικό των μπράτσων αντί των καρπών. Εκεί το δέρμα είναι εξίσου ζεστό με τα σημεία των σφυγμών. Επίσης, ψεκάστε πίσω από τα γόνατα καθώς και στη βούρτσα που χτενίζετε τα μαλλιά σας.

Λάθος #4 – Δεν ενυδατώνετε το δέρμα σας

Όσο πιο καλά ενυδατωμένη είναι η επιδερμίδα σας, τόσο περισσότερο διαρκεί το άρωμα. Επομένως, μετά το ντους, απλώστε μία ενυδατική κρέμα σώματος, που θα σφραγίσει την υγρασία. Προτιμήστε μία σύνθεση χωρίς άρωμα για να μην μπερδευτεί με το eau de toilette ή το eau de parfum σας. Ιδανικά, εφαρμόστε την ενυδατική κρέμα σώματος από τη ίδια αρωματική σειρά. Έτσι, η επιδερμίδα σας θα αναδίδει μία υπέροχη μυρωδιά καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Πηγή: vita.gr