Οι μυστικές αλλαγές στη διαθήκη της πριγκίπισσας Νταϊάνα

  • Τετάρτη, 21 Απρίλιος 2021 09:11
  • Κόσμος
Ηζωή της πριγκίπισσας Νταϊάνα θα μπορούσε να μοιάζει με παραμύθι. Στην ηλικία των μόλις 20 ετών παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Κάρολο και κατά την διάρκεια του γάμους τους απέκτησε τους δύο γιους της, τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον Πρίγκιπα Χάρι, τους οποίους αγαπούσε πολύ. Αλλά στη συνέχεια ο γάμος της ξετυλίχθηκε σε… δράμα, αντί για παραμύθι, με τη σχέση της με τον σύζυγό της να μην είναι η ιδανικότερη και τα προβλήματα του γάμου τους να παίρνουν δημόσια διάσταση.

Μόνο αφού τελικά απελευθερώθηκε από τον αποτυχημένο γάμο της, είχε μια ευκαιρία στην ευτυχία. Η μοίρα, όμως, είχε άλλα σχέδια για τη Νταϊάνα και το νήμα της ζωής της κόπηκε τραγικά μόλις ένα χρόνο μετά το διαζύγιό της, όταν σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα την τελευταία ημέρα του Αυγούστου του 1997 στο Παρίσι. Ήταν μόλις 36 ετών.

Το μόνο που έμεινε, λοιπόν, από την πριγκίπισσα ήταν οι τελευταίες επιθυμίες της, όπως διατυπώνονται στην τελευταία διαθήκη της. Και αυτές, ωστόσο, παραβιάστηκαν και μάλιστα από τα μέλη της οικογένειάς της.ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΗ διαθήκη της πριγκίπισσας Νταϊάνα, υπογράφηκε τέσσερα χρόνια πριν το θάνατό της και στη συνέχεια τροποποιήθηκε αρκετές φορές μετά το διαζύγιό της, σύμφωνα με το Reader’s Digest. Σε αυτή η Νταϊάνα δήλωνε ότι το 75 τοις εκατό των κοσμημάτων και της περιουσίας της πρέπει να διαιρεθεί μεταξύ του πρίγκιπα Γουίλιαμ και του πρίγκιπα Χάρι, ενώ το υπόλοιπο 25 τοις εκατό έπρεπε να κατανεμηθεί μεταξύ των 17 πνευματικών παιδιών της. Επίσης, 50.000 λίρες έπρεπε να δοθούν στον μπάτλερ της, ενώ το υπόλοιπο της περιουσίας της (21 εκατομμύρια λίρες, το οποίο θα ισοδυναμούσε σήμερα με 25,8 εκατομμύρια δολάρια) θα έπρεπε να δοθεί από μισό στους πρίγκιπες μέχρι ο καθένας να γίνει 25.

Εκτελεστές της διαθήκης ορίστηκαν η μητέρα και η αδερφή της πριγκίπισσας, οι οποίες έπρεπε να φροντίσουν για τη σωστή διανομή της περιουσίας της Νταϊάνα σύμφωνα με τις επιθυμίες της. Και κάπου εκεί έρχεται η καταπάτηση των τελευταίων επιθυμιών της. Τον Δεκέμβριο του 1997, οι δύο γυναίκες πήγαν στο δικαστήριο και έλαβαν μια «εντολή παραλλαγής», επιτρέποντάς τους να διανείμουν την περιουσία της πριγκίπισσας με διαφορετικό τρόπο από τον τρόπο που η ίδια είχε προσδιορίσει.

Έτσι, οι δύο πρίγκιπες δεν θα λάμβαναν το μερίδιό τους από την περιουσία της μητέρας τους μέχρι την ηλικία των 30, και όχι των 25 όπως η ίδια είχε ορίσει, ενώ στα πνευματικά της παιδιά δεν μοιράστηκε ισόποσα το 25% των κοσμημάτων και περιουσιακών της στοιχείων, αλλά αντιθέτως το καθένα από αυτά πήρε μόνο ένα κόσμημα ως ενθύμιο, το οποίο μάλιστα επέλεξαν οι εκτελεστές της διαθήκης.

Κατά τη διάρκεια των 17 χρόνων μετά την παραγγελία παραλλαγής της διαθήκης της Νταϊάνα, συνολικά 150 αντικείμενα από τα υπάρχοντά της ταξίδευαν ανά τον στον κόσμο ως μέρος μιας έκθεσης που οργάνωσε ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Έρλ Σπένσερ. Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν ήταν περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια, με την οικογένεια της πριγκίπισσας να ισχυρίζεται ότι δόθηκαν σε ένα φιλανθρωπικό ταμείο που δημιουργήθηκε στη μνήμη της.

newsbeast.gr