Παρέα με το Ζορμπά - Ανοιξιάτικο εργαστήριο στο Μουσείο Νίκος Καζαντζάκης

  • Παρασκευή, 6 Μάρτιος 2020 07:28
  • Συντακτική Ομάδα
  • Εκδηλώσεις

Την άνοιξη καλωσορίζει   το Μουσείο Καζαντζάκη και  προσκαλεί  τους μικρούς του φίλους  στο εργαστήριο ”Στην καρδιά του Ζορμπά η κίνηση”,  την Κυριακή 15 Μαρτίου, από τις 11 το πρωί έως τη 1.30 μετά το μεσημέρι.

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Δράσεων του Μουσείου Καζαντζάκη επιδιώκει την ανάδειξη των αξιών που προβάλλονται μέσα από το έργο του συγγραφέα και παράλληλα την ενθάρρυνση της δημιουργικότητας των επισκεπτών του Μουσείου.

“Στην προσπάθεια μας αυτή επισημαίνεται-σχεδιάσαμε τρία εργαστήρια για παιδιά που συνδέουν τον γραπτό λόγο του Νίκου Καζαντζάκη και τις συλλογές του Μουσείου με τον ψηφιακό κόσμο, τις νέες τεχνολογίες και την κινητική έκφραση”.

Στο εργαστήρι του πρώτου μήνα της άνοιξης, τα παιδιά παρέα με τον πιο διάσημο ήρωα του Νίκου Καζαντζάκη, τον Ζορμπά, και μερικές φωτογραφικές μηχανές ανακαλύπτουν την τεχνική των κινούμενων εικόνων ή αλλιώς animated GIFs.

Προσεγγίζουν το βιβλίο «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» με έναν δημιουργικό και πρωτότυπο τρόπο.

Σε αυτό το εργαστήρι χρώματα, λέξεις και κίνηση συναντιούνται. Με πηγή έμπνευσης τη φιλία των δύο κεντρικών ηρώων του βιβλίου, τα παιδιά θα συμμετέχουν σε βιωματικά παιχνίδια και θα μάθουν πώς μπορούν να δώσουν ζωή στις ζωγραφιές τους φτιάχνοντας GIFs (Graphics Interchange Format).

Aπαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 2810 741689 από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00- 15.00 και στο email info@kazantzaki.gr

Απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών.

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ ανά παιδί.

Στην τιμή περιλαμβάνεται δωρεάν είσοδος στο Μουσείο για τον συνοδό του παιδιού

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Bίκη Χρηστάκη.