Τέσσερις συμβουλές για να επιλέξεις άνετα ψηλοτάκουνα παπούτσια

Mερικές φορές ανοίγω την παπουτσοθήκη μου και κοιτάω τα δεκάδες ζευγάρια τακούνια που υπάρχουν εκεί μέσα και κάποτε τολμούσα να φορέσω και να περπατήσω, να χορέψω και να σταθώ όρθια επί ώρες αδιαφορώντας για την κούραση και τον πόνο που μου προκαλούσαν και εκείνη τη στιγμή αλλά ακόμα και όταν θα τα έβγαζα. Δεν μπορώ να καταλάβω από που αντλούσα τη δύναμη να στέκομαι επί ώρες πάνω σε 12 πόντους τακούνι ή να οδηγώ και να είμαι χαμογελαστή εντελώς αδιαμαρτύρητα. Εικάζω πλέον πως ήταν θέμα ηλικίας και πως από τότε που ξεκίνησα να φοράω τακούνια, κάπου στην εφηβεία μου μέχρι και τα early 30s μου είχα μαγικές ικανότητες. Μετά έπαψα να έχω.

Έτσι λοιπόν, το μόνο που μπορώ να κάνω τώρα είναι να κοιτάω τα ψηλοτάκουνα παπούτσια μου έτσι επιβλητικά και πανέμορφα όπως είναι να στέκονται σε άριστη στοίχιση στις ντουλάπες μου και να μου θυμίζουν πόσες ωραίες στιγμές περάσαμε μαζί και τι ωραία look που κάναμε. Το μόνο που τολμώ να φορέσω πλέον στα late 30s μου σε τακούνι είναι οι 5 πόντοι του ύψους της cowboy μπότας μου, κάποιο kitten heel που δε με αντιπροσωπεύει εντελώς ή μια καλοκαιρινή πολύ χαμηλή πλατφόρμα που με δυσκολεύει.

Παρόλα αυτά, η Tania Kapila η οποία ασχολείται με την ιατρική των ποδιών δίνει τρεις συμβουλές για τις γυναίκες που επιμένουν να ορκίζονται στα ψηλά τακούνια, αφού φυσικά ξεκαθαρίσει μερικά πράγματα όπως ότι “δεν υπάρχουν πραγματικά ξεκούραστα ψηλοτάκουνα”, “δεν υπάρχει ιδανικό ψηλό τακούνι καθώς όλα θα τραυματίσουν τα πόδια σου” και τα tips που ακολουθούν απλώς θα σε βοηθήσουν να βρεις τακούνια τα οποία δεν θα καταστρέψουν ολοσχερώς τα πόδια σου:

To καλύτερο ύψος για τα τακούνια σου είναι ανάμεσα στα 3 και στα 5 εκατοστά. Αν είναι ψηλότερο θα συνθλίβει τα δάκτυλά σου σε κάθε σου βήμα και θα πονάς.

Πρόσεχε τη μύτη του τακουνιού: αν είναι μυτερή θα πιέζει μέσα τα δάχτυλά σου και θα πονάς επιπλέον. Με την τετράγωνη ή τη στρογγυλή είναι καλύτερα τα πράγματα.

Καλύτερα να επιλέξεις ένα υλικό που να αναπνέει, όπως το suede ώστε τα πόδια σου όσο το δυνατόν να αερίζονται. Βοηθάει.

Επίσης καλό είναι να γνωρίζεις ότι τα πόδια σου αλλάζουν μέγεθος διότι πρήζονται μέσα στην ημέρα γι αυτό καλό είναι να αγοράζεις παπούτσια του απόγευμα παρά το πρωί.

marieclaire.gr