Στην τελική ευθεία για τη λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου - Το Σάββατο η έναρξη

  • Κυριακή, 24 Νοέμβριος 2019 08:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Μια ανάσα πλέον από το ξεκίνημα του φετινού ταξιδιού το “Χριστουγεννιάτικο Κάστρο” στο κέντρο του Ηρακλείου έχει .... πάρει φωτιά από τις προετοιμασίες.

Ο Άι Βασίλης και τα ξωτικά του ετοιμάζουν από 30.11.2019 μέχρι και 06.01.2020 το πιο λαμπερό ταξίδι παιχνιδιών, εκδηλώσεων και δράσεων, στην πλατεία Ελευθερίας, την πιο κεντρική πλατεία του Ηρακλείου .

Το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» θα ανοίξει τις πύλες του το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 και θα κλείσει τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020. Για 38 ολόκληρες μέρες η «καρδιά» της πόλης του Ηρακλείου θα γεμίσει με λάμψη από τα φώτα της γιορτής που θα στηθεί στην πόλη. Εορταστικά δρώμενα για μικρούς, μεγάλους και μεγαλύτερους, ντόπιους και μουσαφίρηδες, παιχνίδια, καλλιτεχνικά και εικαστικά εργαστήρια, κεράσματα γαστρονομίας, συναυλίες, χορογραφίες, κινηματογράφος, θεατρικά δρώμενα, πολιτιστικές και παιδαγωγικές δραστηριότητες, φιλανθρωπικές δράσεις και ότι άλλο μπορεί να χωρέσει η φαντασία , θα απλωθεί μέσα στα πολύχρωμα δρομάκια του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου», με ελεύθερη συμμετοχή στους οικίσκους δράσεων της ΔΗ.Κ.Ε.Η και στην κεντρική σκηνή και στα δημοτικά παιχνίδια.



 

Καθημερινά, από τις 10:00 το πρωί ως τις 10:00 το βράδυ, τα ξωτικά του Άι Βασίλη θα κατακλύσουν το εορταστικό χωριό και θα χορέψουν ξέφρενα στο φως που θα πλημμυρίσει την πλατεία, θα φωτίσει τις γιορτινές μέρες και θα γεμίσει με χαρά και αγάπη την ψυχή μας!

Δράσεις στο "Χριστουγεννιάτικο Κάστρο"

Παιδικές συναυλίες
Συναυλίες με πολλούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα
Χοροί από παραδοσιακά συγκροτήματα της Κρήτης
Χορογραφίες
Παιδικές δραστηριότητες (εργαστήρι πηλού, κατασκευές χριστουγεννιάτικων στολιδιών κ.ά.)
Εργαστήρια γαστρονομίας και ζαχαροπλαστικής, μαγειρικές δραστηριότητες
Θεατρικά δρώμενα, παιδαγωγικές δραστηριότητες
Δράσεις του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων
Φιλανθρωπικές δράσεις
3ο Santa Run Ηρακλείου
Κλόουν, ταχυδακτυλουργοί, ακροβάτες
Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου
Ζωντανές μεταδόσεις ραδιοφωνικών σταθμών
Χειροτεχνίες, κουκλοθέατρα, παιχνίδια, κάλαντα, παραδοσιακά έθιμα
και πολλές ακόμα δράσεις και εκπλήξεις για μικρούς και για μεγάλους...