Στολίστε πρωτότυπα το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με πορτοκάλια- Όμορφα, εύκολα, οικονομικά

O χρόνος μετρά αντίστροφα για τις γιορτές πλέον και ένα θέμα μονοπωλεί τις συζητήσεις στα σπίτια: Η Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση!


Οι ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση άπειρες. Τα μαγαζιά είναι γεμάτα με κάθε είδους στολίδια, ό,τι μπορεί να βάλει ο νους. Η ποικιλλία τεράστια και σε είδος και σε τιμές. Υπάρχουν, όμως, πάντα, και πιο οικονομικές λύσεις για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ενός σπιτιού γενικά και ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου ειδικά. Από τους πιο εντυπωσιακούς, οικονομικούς και… αρωματικούς, η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με πορτοκάλια! Και καλό είναι να επισπεύδετε γιατί η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση φτιάχνει και την ψυχολογία μας!

Η διαδικασία αποξήρανσης των πορτοκαλιών είναι κάτι παραπάνω από εύκολη.

Κόβετε τα πορτοκάλια σε φέτες όχι πολύ χοντρές, όχι πολύ λεπτές.
Βουτάτε τις φέτες πορτοκαλιού σε διάλυμμα που έχετε φτιάξει με νερό και λεμόνι. Η αναλογία πρέπει να είναι 1 προς 1.
Τοποθετείτε τις φέτες πορτοκαλιού σε σχάρα και ψήνετε για μισή ώρα στους 150 βαθμούς αέρα. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 100 βαθμούς και αφήνετε για μισή ώρα ακόμη. Ακολούθως κλείνετε το φούρνο, ανοίγετε ελαφρώς την πόρτα και αφήνετε τα πορτοκάλια για μια ώρα ακόμη.
Βγάζετε τις φέτες πορτοκαλιού, τις βάζετε σε λαδόκολλα και τις αφήνετε για δυο ημέρες ακόμη να αποξηρανθούν φυσικά. Ιδανικά, στον ήλιο.
Με ένα πινελάκι περνάτε διάφανο βερνίκι τις φέτες πορτοκαλιού για να λάμψουν και να διατηρηθούν περισσότερο.
Την ίδια διαδικασία μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποξηράνετε οποιοδήποτε άλλο φρούτο επιθυμείτε.

Πώς μπορείτε να διακοσμήσετε χριστουγεννιάτικα με τις φέτες πορτοκαλιού
Ο πιο απλός τρόπος είναι να περάσετε ένα κομμάτι σπάγγο και να κρεμάσετε τις φέτες πορτοκαλιού όπως θα κρεμούσατε τις μπάλες. Μπορείτε ακόμη να πάρετε μερικές κανέλες και να τις κρατήσετε μαζί, ένα μικρό ματσάκι, να τις δέσετε με σπάγγο και να φτιάξετε και άλλα σπιτικά οικονομικά στολίδια για μεγαλύτερη ποικιλλία.

Ο άλλος τρόπος είναι να φτιάξετε γιρλάντα με τις φέτες πορτοκαλιού. Παίρνετε ενα κομμάτι σπάγγου και περνάτε μέσα σε αυτόν τις φέτες πορτοκαλιού κάνοντας ενδιάμεσα και κόμπους έτσι ώστε η κάθε φέτα να μένει στη θέση της. Φυσικά, ενδιάμεσα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανέλες, αστεροειδή γλυκάνισο ή άλλα αποξηραμένα φρούτα για να γίνει ακόμη πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα. Ακόμη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κλασικό κουκουνάρι το οποίο μπορείτε είτε να ψεκάσετε με χρυσόσκονη και ασημόσκονη ή με λευκό χρώμα για μια πιο… χιονισμένη όψη.
Πηγή: iefimerida.gr