Σινεμά στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού με δωρεάν είσοδο

Με μια καινούργια σειρά προβολών για όλους, σινεφίλ και μη, καλωσορίζει τον Σεπτέμβρη και τη νέα σεζόν που εκκινεί (2019 – 2020) ο Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Α. και Μ. Καλοκαιρινού, σε συνεργασία με το Zero Artistic Movement. Και σε αυτή τη σειρά ταινιών, θα προβληθούν πέντε διαμάντια του παγκόσμιου κινηματογράφου, που ίσως να μην έχουν την αναγνώριση που τους αξίζει.

Το Zero Artistic Movement (ή Z.A.M.) είναι μια καλλιτεχνική κολεκτίβα, αποτελούμενη από μουσικούς, ποιητές, ζωγράφους και σκηνοθέτες, περιστρεφόμενη γύρω από την ανάδειξη και προώθηση, ανορθόδοξων, διαφορετικών και πρωτοποριακών καλλιτεχνικών κινημάτων και καλλιτεχνών.

Οι διοργανωτές αναφέρουν πως «τα τελευταία τρία χρόνια το Z.A.M. έχει διοργανώσει πέντε κύκλους προβολών/φεστιβάλ Underground Κινηματογράφου (τους δύο τελευταίους στον Κοινωνικό Χώρο), με σκοπό την προώθηση κινηματογράφου που δεν προβάλλεται από τα κυρίαρχα μέσα, είτε λόγω πολιτισμικών διαφορών/ lost in translation, είτε γιατί χάθηκαν στην πολύχρονη ιστορία του σινεμά, είτε γιατί προέβαλαν ιδέες αντίθετες από αυτές το πολιτικού/καλλιτεχνικού κατεστημένου.

Το Z.A.M έχει διοργανώσει τέσσερις κύκλους προβολών από το 2017 μέχρι σήμερα επιθυμώντας να αναδείξει και να προωθήσει ταινίες με τις οποίες το ευρύτερο κοινό δεν είναι απολύτως εξοικειωμένο και κινηματογράφο που δεν προωθείται από τα εμπορικά μέσα.

Σκοπός είναι η δημιουργία διαλόγου γύρω από τις ταινίες που προβάλλονται, Γι’ αυτόν τον λόγο σε κάθε προβολή ενθαρρύνουμε τους θεατές να μας δώσουν την δικιά τους ερμηνεία και την συζήτηση γύρω από την εκάστοτε ταινία και τις θεματικές τις οποίες εκθέτει.»

Το Πρόγραμμα των ταινιών έχει ως εξής:

Τρίτη 03/09/2019, 21:00

Excalibur (1981}

Σκην: John Boorman

Τρίτη 10/09/2019, 21:00

Mishima: A Life in Four Chapters (1985)

Σκην: Paul Schrader

Τρίτη 17/09/2019, 21:00

In the Mood for Love (2000)

Σκην: Kar-Wai Wong

Τρίτη 24/09/2019, 21:00

Trial on the Road (1986)

Σκην: Aleksey German

Τρίτη 1/10/2019, 21:00

Angel’s Egg (1985)

Σκην: Mamoru Oshii

Όπως σε όλες τις δράσεις που φιλοξενούνται στον Κοινωνικό Χώρο, η είσοδος είναι δωρεάν.

Η προαιρετική συνεισφορά σε συσκευασμένα τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, για την ενίσχυση της δράσης των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο – Φαγητό με την Αγάπη μας) των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, που στηρίζουν άτομα και οικογένειες σε οικονομική δυσπραγία και αποκλεισμό, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη.