Τα πιο συνηθισμένα παράπονα των γυναικών από τους άντρες

  • Κυριακή, 28 Απρίλιος 2019 12:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Άνδρας

Όσο τέλειος κι αν είναι ένας γάμος ή μια σχέση, τα παράπονα από το έτερον ήμισυ δεν θα εκλείπουν. Οι γυναίκες, μάλιστα, έχουν μια σειρά κλασικών παραπόνων από τους καλούς τους. Από την άλλη βέβαια με λίγη καλή θέληση και προσπάθεια, οι τελευταίοι μπορούν να τα διορθώσουν.

Διαβάστε τα 7 πιο κλασικά παράπονα που έχουν οι γυναίκες από τους άντρες τους…

«Δεν ασχολείται όσο πρέπει με τα παιδιά»

Έρευνες κατά καιρούς δείχνουν ότι οι άντρες αλληλεπιδρούν με τα παιδιά τους για περίπου τρεις ώρες την ημέρα, με τις γυναίκες να γκρινιάζουν ότι οι σύζυγοί τους, δεν γνωρίζουν τις λεπτομέρειες από την καθημερινότητα των παιδιών.

«Η αλήθεια είναι ότι οι άντρες επικοινωνούν με την ανταλλαγή πληροφοριών, ενώ οι γυναίκες στέκονται στη λεπτομέρεια», λέει ο οικογενειακός σύμβουλος Charles J. Orlando. Εφόσον λοιπόν ο σύζυγος είναι παρών στα μεγάλα πράγματα δεν πειράζει αν δεν θυμάται ποιος είναι ο αγαπημένος ήρωας του 2χρονου παιδιού σας από τη «Ντόρα την εξερευνήτρια».

«Η οικογένειά του με τρελαίνει»

Ο σύζυγος αγαπά τη μαμά του ίσως λίγο παραπάνω απ’ όσο θα θέλατε. Αν έχετε την εντύπωση ότι ανακατεύεται διαρκώς στη σχέση σας, ίσως αξίζει να βρείτε την αιτία που σας ενοχλεί τόσο πολύ.

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν διαπίστωσε ότι το ενδεχόμενο του διαζυγίου αυξήθηκε κατά 20%, όταν οι γυναίκες είχαν καθημερινή επικοινωνία με τους γονείς του συζύγου. Οι γονείς ναι μεν μπορεί να είναι καλοπροαίρετοι, ωστόσο οι ειδικοί τονίζουν ότι τις σημαντικές αποφάσεις πρέπει να τις παίρνει το ζευγάρι.

«Δεν με βοηθάει ποτέ με τις δουλειές του σπιτιού»

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει αισθητή βελτίωση συγκριτικά με τη δεκαετία του ’60, οπότε και οι άντρες δεν αφιέρωναν καθόλου χρόνο στις δουλειές του σπιτιού, οι γυναίκες ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να ενοχλούνται και να δηλώνουν μονίμως κουρασμένες. Για να συμμετέχει και ο άντρας στις δουλειές του σπιτιού, ο καλύτερος τρόπος είναι να του λέτε τι ακριβώς θέλετε να κάνει.

Μην ξεχνάτε ότι οι άντρες είναι σαν τα μικρά παιδιά που θέλουν υποδείξεις. Σταθείτε από πάνω τους και δείξτε τους πώς ακριβώς λειτουργεί το πλυντήριο πιάτων ή το πλυντήριο ρούχων για να μάθει να τα χειρίζεται. Βεβαίως να θυμάστε ότι οι δουλειές του σπιτιού δεν θα είναι ποτέ κατανεμημένες στη μέση κι αυτό γιατί δεν θα σας αρέσει ποτέ ο τρόπος που θα τα κάνει. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τον άντρα σας την ώρα που θέλετε να ασχοληθείτε με το σπίτι να πάει τα παιδιά βόλτα να παίξουν, να πλύνει το αμάξι σας ή να μαγειρέψει κάτι γρήγορο!

«Παίζει όλη την ώρα video games»

Είτε πρόκειται για video games, είτε για ατελείωτες ώρες στα κοινωνικά δίκτυα, φαίνεται ότι η τεχνολογία αποτελεί «αγκάθι» στις σχέσεις. Στην πραγματικότητα, μελέτες έχουν δείξει ότι ειδικά τα βιντεοπαιχνίδια μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στη σχέση και να επηρεάσουν την καθημερινή ρουτίνα.

Κάντε μια συζήτηση επί του θέματος και δημιουργήστε κάποιες κατευθυντήριες γραμμές όπως ας πούμε να μην σηκώνετε κανένα τηλέφωνο όταν τα παιδιά θα είναι στα κρεβάτια τους ή να έχετε κάποιες ώρες της ημέρας κατά τη διάρκεια των οποίων να απομακρύνετε όλα τα τεχνολογικά μέσα. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε περισσότερο χρόνο για τους δυο σας.

«Τσακωνόμαστε πάντα για τους ίδιους λόγους»

Ποιος θα πάει να πληρώσει τους λογαριασμούς; Πότε θα κάνουμε τα σχέδια των διακοπών; Δεν έχει σημασία ποια είναι η διαφωνία, σημασία έχει ότι κάθε ζευγάρι έχει τους ίδιους καυγάδες κατ΄ επανάληψη. Μελέτη του Πανεπιστημίου της Φλόριντα διαπίστωσε ότι «οι θυμωμένες», αλλά ειλικρινείς συνομιλίες μπορεί να βοηθήσουν τους γάμους. Αλλά το ζήτημα είναι να βρείτε τι φταίει πραγματικά και να πιάσετε το πρόβλημα από τη ρίζα του. Μια έξοδος με τον σύζυγό σας για ένα ποτήρι κρασί ίσως να αποτελεί την ιδανική ευκαιρία να καταστρώσετε τα σχέδια των διακοπών και να φτιάξετε μαζί το χρονοδιάγραμμα χωρίς να σας πιέζουν τα παιδιά στο σπίτι κάνοντας φασαρία.

«Θέλει μονίμως σεξ»

Δεν είναι μυστικό ότι οι γυναίκες έχουν πολλά στο μυαλό τους και για τον λόγο αυτό καμιά φορά δεν έχουν διάθεση για σεξ. Ίσως όμως δεν είναι κακή ιδέα για μια γυναίκα να ακολουθήσει την τακτική των αντρών: να κάνει δηλαδή σεξ για εκτόνωση. Άλλωστε πόσες έρευνες υποστηρίζουν ότι η τακτική και ενεργή σεξουαλική ζωή είναι το κλειδί για έναν ευτυχισμένο γάμο;

«Η πιστωτική του κάρτα με εκπλήσσει διαρκώς»

Ακόμα κι αν αγόρασε μια πανάκριβη τηλεόραση για να σας κάνει έκπληξη, το γεγονός ότι δεν συζήτησε την αγορά προηγουμένως μαζί σας είναι πρόβλημα και υποδεικνύει ότι θα πρέπει να κάνετε μια ειλικρινή συζήτηση για την οικονομική διαφάνεια. Όταν το κάνετε μπορείτε να θέσετε μερικούς βασικούς κανόνες, όπως π.χ ότι από δω και πέρα θα συζητάτε προηγουμένως μεταξύ σας για αγορές άνω των 200 ευρώ.

newsbeast.gr