Τα χόμπι των πετυχημένων και ισχυρών - Από σκάκι μέχρι πλέξιμο και Γιουκαλίλι

  • Κυριακή, 9 Δεκέμβριος 2018 08:53
  • Συντακτική Ομάδα
  • Top Secret

Ακόμα και οι άνθρωποι που μοιάζουν ταγμένοι στην τέχνη τους, όποια κι αν είναι αυτή, ξέρουν πως η ζωή χρειάζεται και λίγη διασκέδαση.

Κάποιοι μάλιστα λένε πως τα χόμπι τούς βοηθούν να γίνονται ακόμα πιο καλοί στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, εκτονώνοντας το άγχος και μαθαίνοντας νέες δεξιότητες.

Για να δούμε λοιπόν τι κάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους μια σειρά από άνθρωποι που έχουν πετύχει και με το παραπάνω…

Ρίτσαρντ Μπράνσον: Σκάκι. «Νομίζω πως το σκάκι είναι το καλύτερο παιχνίδι στον κόσμο», γράφει στο blog της Virgin, «συνδυάζει τις καλύτερες πλευρές από πολλά και διαφορετικά σπορ, στρατηγική, σχεδιασμό, τόλμη…». Και λέει πως έχει παίξει χιλιάδες παρτίδες στη ζωή του.

Μέριλ Στριπ: Πλέξιμο. Η οσκαρική ηθοποιός περνά τον ελεύθερο χρόνο της με σταυροβελονιές, πλέκοντας ακόμα και αξεσουάρ που χρησιμοποιεί στις ταινίες της. Και δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο να τη βλέπουν ακόμα και στο πλατό να πλέκει, στα διαλείμματα, καθώς βρίσκει το χόμπι θεραπευτικό.

Μπιλ Γκέιτς: Μπριτζ. Ο Γκέιτς έχει πολλά χόμπι στο ενεργητικό του, η μεγάλη του αδυναμία είναι όμως πως «είμαι άπληστος με το μπριτζ». Μπριτζ παίζει ακόμα και στο σπίτι με τα παιδιά του, αφήνοντας πια το τένις σε δεύτερη μοίρα.

Τζορτζ Μπους: Ζωγραφική. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ζωγραφίζει τα πάντα, από σκυλάκια και τοπιογραφίες μέχρι και πορτρέτα παγκόσμιων ηγετών. Ο Μπους ξεκίνησε τη ζωγραφική το 2009, όταν έφυγε από τον Λευκό Οίκο, περνώντας έναν μήνα δίπλα σε επαγγελματία ζωγράφο για να μάθει την τέχνη σωστά.

Τομ Χανκς: Συλλογή παλιών γραφομηχανών. Ο Χανκς ξεκίνησε να συλλέγει παλιές γραφομηχανές το 1978 και έκτοτε χρησιμοποιεί μία κάθε μέρα, καθώς λατρεύει τον ήχο τους στα αυτιά του.

Σεργκέι Μπριν: Κυνήγι αδρεναλίνης. Ο συνιδρυτής της Google πιέζει τα όρια του σώματός του στον ελεύθερο χρόνο του, ασχολούμενος με ό,τι extreme sport βάλει ο νους. Τα έχει κάνει όλα και τώρα τα… επαναλαμβάνει.

Γουόρεν Μπάφετ: Γιουκαλίλι. Ο μεγαλοεπενδυτής λατρεύει το ουκουλέλε, ένα όργανο που παίζει εδώ και δεκαετίες. Και δεν χάνει μάλιστα ευκαιρία να μαγεύει τα πλήθη με το γιουκαλίλι του σε φιλανθρωπικές δράσεις και ιδιωτικά πάρτι.

Λάρι Έλισον: Ιστιοπλοΐα. Ο κροίσος γενικός διευθυντής της Oracle έχει πάθος με την ιστιοπλοΐα και κατεβαίνει ακόμα και σε αγώνες. «Δεν καπνίζω, αλλά κάνω ιστιοπλοΐα», συνηθίζει να αστειεύεται.

Όπρα Γουίνφρεϊ: Διάβασμα. Όταν δεν δουλεύει, η Όπρα διαβάζει. Και διαβάζει πολύ: «Τίποτα, ούτε πράγμα ούτε δραστηριότητα, μπορεί να αντικαταστήσει την εμπειρία ενός καλού βιβλίου», γράφει στην ιστοσελίδα της.

Άννα Γουίντουρ: H αρχισυντάκτρια της Vogue ξυπνά από τις 5:00 τα χαράματα για να περάσει από το γήπεδο του τένις πριν βρεθεί στο γραφείο της. Τόσο το αγαπάει το άθλημα. Ακόμα και την εβδομάδα μόδας εγκαταλείπει αν πέσει πάνω σε κάποιον μεγάλο αγώνα τένις.

Κοντολίζα Ράις: Η πρώην πολιτικός και υπουργός ξεκίνησε το γκολφ στα 50 της και έκτοτε δεν το αφήνει στιγμή. «Είναι ένα παιχνίδι για σκεπτόμενους ανθρώπους», είχε πει.

Ντέιβιντ Σόλομον: Μουσική. Ο γενικός διευθυντής της Goldman Sachs μεταμορφώνεται σε D-Sol τα βράδια και παίζει μουσική σε κλαμπ του Μανχάταν και του Μπρούκλιν! Και είναι έτοιμος λέει να εγκαταλείψει τα πάντα, όχι όμως και τα decks…

news.gr