Γεύσεις που ξυπνούν μνήμες - Ο οδηγός Κρητικής Μαγειρικής παρουσιάζεται στο Σπήλι

  • Σάββατο, 27 Οκτώβριος 2018 08:33
  • Συντακτική Ομάδα
  • Βιβλίο

Το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, σας προσκαλεί στην παρουσίαση του Οδηγού Μαγειρικής του ΦΕ.Κ.Κ. την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 στις 17:00, στον ανακαινισμένο Αλευρόμυλο Σπηλίου Ρεθύμνης.

Θα μιλήσουν:

1.Δεσποινα Μαθιουδάκη, «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» με θέμα: Ξεφυλλίζοντας τον Οδηγό Μαγειρικής: Ο »πλούτος» της Κρητικής Κουζίνας μέσα από τη «φτώχεια» της απλότητας του Κρητικού.
2. Ιωάννα Τσουκιά, Γραμματέας του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, με θέμα: Εικόνες που ξυπνούν και γεννούν αναμνήσεις.
3. Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης, Οικονομολόγος – Λαογράφος, με θέμα: «Θρησκευτικές γιορτές και γαστρονομική παράδοση στο Ρέθυμνο».
4. Μιχάλης Παναγιωτάκης, Chef, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κρητικής Διατροφής, με θέμα: Η Κρήτη στο πριν και στο μετά
5. Λένα Ηγουμενάκη, Πρόεδρος του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και συντονισμού – επιμέλειας του Οδηγού Μαγειρικής.

Συντονίζει η Δημοσιογράφος, Μαρία Καλλέργη.

Ο Οδηγός Μαγειρικής περιέχει το σύνολο των συνταγών που παρουσιάστηκαν στο Φεστιβάλ, από όλη την Κρήτη, συνοδευόμενες από πλούσιο και ανεκτίμητο ιστορικό και λαογραφικό υλικό, που μας παρέδωσαν ευχαρίστως εβδομήντα επτά συλλογικότητες, από όλη την Κρήτη. Είναι ένα βιβλίο γραμμένο από πολλά και άξια χέρια, από νοικοκυρές της κρητικής υπαίθρου, με γεύσεις που ξυπνούν μνήμες, μνήμες για πρόσωπα που με αγνά και φρέσκα υλικά και πολύ αγάπη, παρασκεύαζαν το καθημερινό φαγητό, μνήμες που θέλεις να μοιραστείς και να παραδώσεις στις επόμενες γενιές, κυρίως στα παιδιά μας , τα οποία μέσα από τα ήθη και τα έθιμα ευαισθητοποιούνται και γνωρίζουν τον πολιτισμό μας και τις ρίζες του. Έτσι, δημιουργήθηκε η ανάγκη να εκδώσουμε τον Οδηγό Μαγειρικής και η επιθυμία τα έσοδα από τη διάθεση του Οδηγού Μαγειρικής να διατεθούν εξ’ ολοκλήρου για την αγορά εξοπλισμού στην κλινική Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων και την Ογκολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ”.

Με τη στήριξη του Δήμου Αγίου Βασιλείου, Ρεθύμνης.