Πέντε σημάδια ότι ο άντρας σας είναι μαμάκιας

  • Δευτέρα, 27 Αύγουστος 2018 17:50
  • Συντακτική Ομάδα
  • Οικογένεια

Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι άντρες έχουν αδυναμία στις μαμάδες τους και διατηρούν μ’ εκείνες μία σχέση που, άλλες φορές τους δίνει τη δυνατότητα ν’ ανταποδώσουν την αγάπη που εισέπραξαν και άλλες να διατηρήσουν ζωντανό ένα μέρος της παιδικότητάς τους. Άλλες φορές, πάλι, είναι απλώς μαμάκηδες…

[5 σημάδια ότι ο άντρας σας είναι μαμάκιας]

Συγκρίνει το φαγητό σας με το δικό της;

Εντάξει, οι πιθανότητες η πεθερά σας να μαγειρεύει καλύτερα από εσάς και ο γιος της να μην έχει άδικο, όταν παρατηρεί τη διαφορά στα γεμιστά σας από εκείνα με τα οποία μεγάλωσε, είναι πολλές. Το πρόβλημα προκύπτει όταν η σύγκριση επαναλαμβάνεται κάθε φορά που τρώει την πρώτη του μπουκιά και συνοδεύεται από αναπόληση της φοράς που είχε φάει την καλύτερη έβερ εκδοχή του εν λόγω πιάτου. Απ’ τα χεράκια της μαμάς του, φυσικά.

Ζητά τη γνώμη της για τα πάντα;

Μπορεί τα πράγματα να μην είναι τόσο κωμικοτραγικά, ώστε, πριν από κάθε έξοδό σας, να ζητά την έγκριση της μαμάς για το ντύσιμό του μέσω skype, αλλά αν νιώθει ότι πρέπει να συζητήσει μαζί της για κάθε του σημαντική απόφαση, τότε το ζήτημα είναι ορατό. Οι σημαντικές του αποφάσεις, άλλωστε, δεν μπορεί παρά να αφορούν κι εσάς, οπότε, αν η γνώμη σας δε δείχνει να έχει την ίδια βαρύτητα με εκείνη της πεθεράς σας, ίσως να ‘χει έρθει η ώρα να κάνετε μια σοβαρή συζήτηση επ’ αυτού.

Σας επισκέπτεται σε ανύποπτες στιγμές;

Αν την ώρα που χαλαρώνετε ανάμεσα στις δουλειές του σπιτιού και τη μαγειρική ακούτε ξαφνικά το κουδούνι κι αντί για τον φυλλαδιάκια είναι η πεθερά σας με μια αγκαλιά τάπερ, μην αναρωτηθείτε ούτε δευτερόλεπτο που βρήκε το θάρρος να σκάσει μύτη χωρίς να κάνει πρώτα ένα τηλεφώνημα. Της το έδωσε, φυσικά, ο κανακάρης της, ο οποίος την ενθάρρυνε να σας φέρει και το μισό ταψί παστίτσιο μιας και “στον πατέρα σου φέρνει καούρες και θα μείνει αφάγωτο”.

Παίρνει πάντα το μέρος της;

Ε, πεθερά σας είναι, δε μπορεί, κάπου-κάπου θα έχετε προστριβές και μικροπαρεξηγήσεις για ζητήματα που δεν είναι μεν ζωτικής σημασίας, αποτελούν, όμως, ζήτημα γοήτρου. Το εύκολο για τον άντρα σας θα ήταν να μείνει αμέτοχος και να περιμένει να περάσει η μπόρα, μα η ενδεδειγμένη στάση είναι να μείνει δίπλα σας χωρίς, παράλληλα, να σας κρύψει τις όποιες ενστάσεις του για την δική σας συμπεριφορά. Αν αντί γι’ αυτό, σας υποδεικνύει συστηματικά πόσο λάθος έχετε σε σχέση με τη μάνα του, ίσως και να μην έχει απογαλακτιστεί πλήρως.

Την έχει αντικαταστήσει με εσάς;

Δεν είναι σπάνιο, ο άντρας να μην έχει φύγει καθόλου απ’ το πατρικό του μέχρι το γάμο του ή, αν έχει φύγει, να μην έχει μείνει ποτέ χωρίς τη φροντίδα της μαμάς του όσον αφορά το εργένικο νοικοκυριό του. Μοιραία, λοιπόν, περιμένει από εσάς να αναλάβετε όλες εκείνες τις δουλειές που εκείνος δε χρειάστηκε να κάνει ποτέ, γιατί η μαμά έτρεχε από πίσω του με σκούπα, φαράσι, τσάντες για τ’ άπλυτα και ταπεράκια. Αν αγνοεί πλήρως την ανάγκη σας να μοιαστείτε το βάρος του νοικοκυριού και δεν μαζεύει ούτε πηρούνι όταν σηκώνεται απ’ το τραπέζι για να ξεραθεί στον καναπέ, μην βιαστείτε να το αποδώσετε σε γαϊδουριά. Είναι η σκιά της μαμάς του που τρέχει ακόμη από πίσω του μην τυχόν και βγάλει κάνα δάχτυλο...

mama365.gr