Ο Γιάννης Νιάρος βραβεύτηκε με τον Σταυρό του Δημήτρη Χόρν

  • Τετάρτη, 18 Απρίλιος 2018 18:21
  • Συντακτική Ομάδα
  • Τέχνη

O Γιάννης Νιάρρος «από παιδί ονειρευόταν να κάνει τον κόσμο να γελάει».

Ένας ηθοποιός που αφοσιώνεται στους ρόλους του, κρατώντας χαμηλό προφίλ. Το βράδυ της Τρίτης 17 Απριλίου φόρεσε τον σταυρό του Δημήτρη Χορν και για ένα χρόνο θα τον έχει στην κατοχή του.

Η ερμηνεία του στην παράσταση «Στέλλα κοιμήσου» που ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία για δύο σεζόν στο Εθνικό Θέατρο ήταν εκείνη που του χάρισε το πολυπόθητο βραβείο.

Τα μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος, Αντιγόνη Καράλη. Mια μέρα πριν, η Ιωάννα Κολλιοπούλου, βραβεύτηκε με την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, για την ερμηνεία της στην ίδια παράσταση.

Η βράβευση του Γιάννη Νιάρρου πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Δημήτρης Χορν. Εκεί έδωσαν το «παρών» άνθρωποι από τον χώρο της υποκριτικής, του θεάτρου και των γραμμάτων. Ο Κωνσταντίνος Μπιμπής, περσινός νικητής του βραβείου, παρέδωσε τον σταυρό στον Γιάννη Νιάρρο, σε κλίμα συγκίνησης.

Ο Γιάννης Νιάρρος ευχαρίστησε τους ανθρώπους τους ζωής του που τον στήριξαν και ήταν κοντά του σε κάθε του βήμα: την οικογένειά του, τους καλούς του φίλους (ιδιαίτερη μνεία έγινε στην Αγγελική Γκιρκινούδη, τον Θέμη Πάνου και τον Ακύλλα Καραζήση) και την σύντροφό του.

Συνυποψήφιοι του Γιάννη Νιάρρου για το βραβείο ήταν ο Γιώργος Βουρδαμής για το έργο του 'Αρθουρ Μίλλερ «Ήταν όλοι τους παιδιά μου» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου (Εμπορικόν), ο Δημήτρης Πασσάς για την ερμηνεία του στο έργο του Ζοέλ Πομμερά «Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη (Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν «Υπόγειο»), ο Βασίλης Σαφός για την ερμηνεία του στο έργο του Ρόμπερτ Μούζιλ «Οι αναστατώσεις του οικότροφου Τέρλες» σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη («Πόρτα») και ο Πάνος Παπαδόπουλος για την ερμηνεία του στο έργο του Ζωρζ Φεντώ «Το Έξυπνο πουλί» σε σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη - Γιώργου Κατσή (Tempus Verum - Εν Αθήναις).

 

Πηγή:bovary