Ευρεία σύσκεψη για την προετοιμασία του «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2018»

  • Δευτέρα, 12 Μάρτιος 2018 23:15
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Ευρεία σύσκεψη για την προετοιμασία της γιορτής του αθλητισμού και του πολιτισμού  «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2018» που θα πραγματοποιηθεί για 6η συνεχόμενη χρονιά την Κυριακή 29 Απριλίου πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης. Οι αγώνες συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το Δήμο Ηρακλείου, το ΣΕΓΑΣ και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης. Στη σημερινή συνάντηση που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης συμμετείχαν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, από τον Δήμο Ηρακλείου Δημήτρης Τσιράκος, από τον ΣΕΓΑΣ Κρήτης Μάρκος Καλούδης και εκπρόσωποι φορέων, εθελοντικών οργανώσεων, Σωμάτων Ασφαλείας, του Στρατού αλλά και υπηρεσιών. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης ανέφερε ότι το «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ» που έχει αγκαλιαστεί από τους Κρητικούς, φέτος βασικός στόχος είναι η περαιτέρω αύξηση των συμμετοχών ενώ θα υπάρξουν και παράλληλες εκδηλώσεις στο Παγκρήτιο Στάδιο από όπου φέτος θα ξεκινήσουν και θα καταλήξουν οι δρομείς.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε την μαζικότερη συμμετοχή κόσμου, βασικός μας στόχος είναι να κρατήσουμε τον κόσμο κοντά μας και να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο την συμμετοχή του.  Φέτος έχουμε μία σημαντική αλλαγή που είναι υποχρεωτική (λόγω έργων στο κέντρο του Ηρακλείου) αλλά μπορεί να αποδειχθεί και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.  Έχουμε νέα διαδρομή θα ξεκινήσουμε από το Παγκρήτιο στάδιο και θα καταλήξουμε μέσω της παραλιακής και πάλι στο Παγκρήτιο. Επίσης προγραμματίζονται πολιτιστικές εκδηλώσεις για τις οποίες συζητάμε σήμερα με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στο μεγάλο αθλητικό γεγονός» και πρόσθεσε: «Επίσης την παραμονή, όπως κάθε χρόνο, ο ΣΕΓΑΣ θα τιμήσει-βραβεύσει τους αθλητές μας. Μέσα από την εκδήλωση αυτή θα περάσουμε και διάφορα κοινωνικά μηνύματα, συνδιοργανωτής μας είναι το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, θέλουμε να περάσουμε μέσω του αθλητισμού την απεξάρτηση, όχι μόνο από τα ναρκωτικά, αλλά και από το αλκοόλ, και άλλες σύγχρονες εξαρτήσεις όπως είναι το διαδίκτυο. Προετοιμάζουμε και φέτος λοιπόν μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, του πολιτισμού και καλούμε τον κόσμο μικρούς και μεγάλους να λάβουν μέρος».

Από την πλευρά του ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης ανέφερε: «Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή, ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που θα δώσει την δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες μας όλων των ηλικιών να λάβουν μέρος και να απολαύσουν τη χαρά και τη μαγεία που προσφέρουν οι αγώνες δρόμου. Προσκαλούμε τους συμπολίτες μας από όλη την Κρήτη να συμμετέχουν είτε τρέχοντας, είτε παρακολουθώντας τους αγώνες στο Παγκρήτιο, να χειροκροτήσουν, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η Κρήτη φέρει εις πέρας με επιτυχία και απήχηση μεγάλα αθλητικά γεγονότα».