«Χάρτης Αθλητισμού» στην Κρήτη - Συνεργασία Περιφέρειας με φορείς για την προβολή του νησιού

  • Πέμπτη, 22 Φεβρουάριος 2018 17:36
  • Συντακτική Ομάδα
  • Αθλητικά

Τη δημιουργία ενός «χάρτη» αθλητισμού της Κρήτης που θα περιλαμβάνει τις αθλητικές εγκαταστάσεις και το πρόγραμμα των διοργανώσεων και θα δίνει τη δυνατότητα σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να συνεργαστούν και να προγραμματίζουν στοχευμένες δράσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα, αποτελεί κυρίαρχο στόχο της Περιφέρειας Κρήτης για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού στο νησί που στηρίζει σημαντικά το τουριστικό προϊόν της Κρήτης. Αυτό ανέφερε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στην ημερίδα που οργάνωσε στο Ηράκλειο (Κλειστό Δύο Αοράκια) ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) με θέμα «Κρήτη-τόπος διεξαγωγής μεγάλων αθλητικών γεγονότων» με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και την στήριξη του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας στην ημερίδα τον Ομοσπονδιακό Προπονητή Μπάσκετ Θανάση Σκουρτόπουλο, αλλά και τον Πρόεδρο του ΠΣΑΤ Σωτήρη Τριανταφύλλου, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στα παιχνίδια της εθνικής μας με την Εσθονία και την Μ. Βρετανία αύριο Παρασκευή 22 και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο, επεσήμανε, ότι, η ημερίδα προστίθεται θετικά στην προσπάθεια που καταβάλλεται τα τελευταία χρόνια στην Περιφέρεια Κρήτης, για την ανάδειξη του νησιού, ως τόπου διεξαγωγής μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων με την παράλληλη ενίσχυση και του αθλητικού τουρισμού.

«Να δουλέψουμε μέσα από συντονισμό των δράσεων, με τη συνένωση των δυνάμεων, τη συνεργασία με όλους τους φορείς του αθλητισμού, με τους Δήμους της Κρήτης, προκειμένου να συνεχίσουμε την υλοποίηση μιας πρωτοποριακής και αποτελεσματικής στρατηγικής για τη προβολή της Κρήτης στον κόσμο του αθλητισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μαζί με το Υπουργείο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού, τους Δήμους, τα αθλητικά σωματεία θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε νέους πετυχημένους αθλητικούς θεσμούς και αθλητικές διοργανώσεις, ώστε να εμπλουτίσουμε το καλεντάρι των δράσεων μας, αλλά και να δημιουργήσουμε σταθερές σχέσεις συνέργειας με συγκεκριμένες αθλητικές ομοσπονδίες στην Ευρώπη και τον κόσμο» ανέφερε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Θα εντείνουμε την προσπάθεια προκειμένου οι αθλητικές δράσεις να συνδεθούν αποτελεσματικότερα με τον τουρισμό, τις δράσεις πολιτισμού και την τοπική οικονομία της κάθε περιοχής, ενισχύοντας παράλληλα την εξωστρέφεια της Κρήτης. Με την ευκαιρία της σημερινής ημερίδας η Περιφέρεια Κρήτης απευθύνει πρόσκληση συνεργασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Να δουλέψουμε συλλογικά, να αξιοποιήσουμε τη μέχρι σήμερα εμπειρία, καθώς διαθέτουμε και την τεχνογνωσία, και το ανθρώπινο δυναμικό και τις εγκαταστάσεις για να φιλοξενηθούν διοργανώσεις διεθνούς ακτινοβολίας, να αξιοποιήσουμε τη θάλασσα, καθώς τα θαλάσσια αθλήματα έχουν τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης και δυναμική προσέκλυσης τουριστών πολύ υψηλού επιπέδου, να αναδείξουμε τις προοπτικές για τον ορεινό αθλητισμό».

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε παράλληλα ότι, «είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχουν αυτές οι υποδομές και δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός πότε έχουν φτιαχτεί αυτές οι αθλητικές υποδομές. Η Κρήτη είναι τυχερή που έχει αυτές τις υποδομές. Έχει πάνω από όλα όμως το ανθρώπινο δυναμικό που μπορούμε και συνεργαζόμαστε και θεωρώ ότι όλα αυτά τα κορυφαία γεγονότα που έχουν γίνει και μικρά και μεγάλα αναπτύσσουν τον αθλητισμό δίνουν μία μεγάλη ανάπτυξη, κίνητρα στα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, γιατί αυτός είναι ο στόχος όπως επίσης οι επιτυχημένες αθλητικές διοργανώσεις στο νησί συμβάλλουν στην επέκταση της τουριστικής περιόδου».

Στην ημερίδα παράλληλα με τον Περιφερειάρχη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Συριγωνάκης ο οποίος παρουσίασε την στρατηγική πολιτική που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης για την ανάπτυξη του αθλητισμού στο νησί και την συμπόρευση του με τον τουρισμό. Εκπρόσωπος του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού στην ημερίδα ήταν ο Αντιδήμαρχος αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς, δημοσιογράφοι-αθλητικοί συντάκτες, εκπρόσωποι αθλητικών, τουριστικών φορέων, υπηρεσιών, όπως επίσης: Αντώνης Παπουτσάκης, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΠΣΑΤ Όλγα Σουτζή Πρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής ΠΣΑΤ Κρήτης-Αιγαίου, Μιχάλης Βλατάκης Πρόεδρος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, Α αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού, Στέλιος Σβολιαντόπουλος, Μέλος Περιφερειακής Επιτροπής ΠΣΑΤ Κρήτης, Μάνος Σουργιάς Μέλος Περιφερειακής Επιτροπής ΠΣΑΤ Κρήτης-Αιγαίου, Μαρία Πετρούτσου Μέλος Περιφερειακής Επιτροπής ΠΣΑΤ Κρήτης-Αιγαίου, Νίκος Σωτηρόπουλος Διευθυντής των Κρητικών Γκολφ, Κυριάκος Καραγιώργης  Εκπρόσωπος Οργανωτικής Επιτροπής Ημιμαραθώνιου Κρήτης, ΑΘΛΗ.Σ.Υ. Αρκαλοχωρίου, Ηρακλής Μανακουράκης Πρόεδρος ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings, Κώστας Κλώκας Τεχνικός Διευθυντής Ηράκλειο ΟΑΑ - Τμήμα Σκάκι, International Chess Organizer).