Στεφανίδη και Φιλιππίδης κορυφαίοι αθλητές για το 2017

  • Τρίτη, 16 Ιανουάριος 2018 17:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Αθλητικά

Κορυφαίοι αθλητές για το 2017 αναδείχθηκαν η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Κώστας Φιλιππίδης, όπως προέκυψε απ’ την ψηφοφορία της ιστοσελίδας της ελληνικής ομοσπονδίας. Πρώτο ο Πετρούνιας στα ετήσια βραβεία της UEG.

Η Στεφανίδη και ο Φιλιππίδης είναι οι κορυφαίοι αθλητές για το 2017 όπως προέκυψε κατόπιν ψηφοφορίας.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του επί κοντώ συγκέντρωσε το 66% των ψήφων, ενώ στη δεύτερη θέση ήρθε η σπρίντερ Μαρία Μπελιμπασάκη (22%) και τρίτη η τριπλουνίστρια Βούλα Παπαχρήστου (12%).

Στους άνδρες, πρώτος αναδείχθηκε ο Φιλιππίδης, καθώς συγκέντρωσε το 41% στην ψηφοφορία. Δεύτερος ήρθε ο σπρίντερ Λυκούργος Τσάκωνας (38%) και τρίτος ο εμποδιστής Κώστας Δουβαλίδης (21%).

Βέβαια, το μεγαλύτερο ποσοστό στο σύνολο των ψηφοφοριών συγκέντρωσε ο ακοντιστής Γιάννης Κυριαζής (70%), που αναδείχθηκε κορυφαίος στους Ανδρες Κ23.

 

Πρώτος ο Πετρούνιας στα ετήσια βραβεία της UEG

Πρώτος αναδείχθηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας στα ετήσια βραβεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG)!

Η ψηφοφορία του κοινού διεξήχθη μέσω του δικτυακού τόπου της UEG και ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας.  Ο Πετρούνιας ήταν ο νικητής στην κατηγορία του Ευρωπαίου Αθλητή της Χρονιάς (“Male Gymnast of the Year”), όπου συγκέντρωσε 5.277 ψήφους και ποσοστό 61%!

Ο Πετρούνιας άφησε πίσω του τον Ρουμάνο Μάριαν Ντραγκουλέσκου με 2.545 ψήφους (29%).

Ο «άρχοντας των κρίκων» επικράτησε και στην κατηγορία της Κορυφαίας Εμφάνισης της Χρονιάς (“Outstanding Performance of the Year”) με 7.798 ψήφους και ποσοστό 87% επί του συνόλου!

Τα βραβεία της UEG διοργανώνονται για πρώτη χρονιά και η διαδικασία απονομής των επάθλων στους νικητές θα καθοριστεί κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου προεδρείου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, το τριήμερο 18-20 Ιανουαρίου στη Λοζάνη.

 

Πηγή: ipop