Τα δυο απόλυτα εορταστικά κοκτέιλ για να φτιάξεις το βράδυ της Πρωτοχρονιάς

Είναι ωραίο να σε περιποιούνται, δεν λέω. Επίσης ως χώρα διαθέτουμε από τους καλύτερους bartenders και τα μπαράκια μας είναι ξακουστά. Αλλά για όλες εκείνες τις βραδιές των γιορτών που δεν θα θες να ξεκουνήσεις από το σπίτι ή θα έχεις κόσμο να τρατάρεις και θα υπάρχει απαίτηση για αλκοόλ, αντί να ανοίξεις ένα ακόμα μπουκάλι κρασί, ή μαζί μ' αυτό, σκαρώνεις και ένα από τα παρακάτω κοκτέιλ και τους αφήνεις όλους "παγωτό" με τις ικανότητές σου στο σέηκερ.

 

Gingerbread

Υλικά

60 ml bourbon

15 ml σιρόπι σφενδάμου

15 ml λικέρ τζίντζερ

Εκτέλεση

Γεμίζεις το μισό σέηκερ με πάγο και ρίχνεις μέσα όλα τα υλικά. Ανακατεύεις 15 δευτερόλεπτα. Παίρνεις ένα φλιτζάνι και ρίχνεις μέσα ένα μεγάλο κομμάτι πάγου. Αν δεν έχεις, ρίχνεις τριμμένο. Προσθέτεις το μείγμα κι ανακατεύεις. Συνοδεύεις με μπισκότα.  

 

Rugelach

Υλικά

200 ml bourbon

5 sticks κανέλας

2 κουταλιές μαύρα καρύδια

1 φλ. σταφίδες

Για το σιρόπι

1 φλ. νερό

1μιση φλ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζεις σε ένα αεροστεγές γυάλινο βάζο τα sticks κανέλας. Σφραγίζεις και φυλάς σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος για 3-5 ώρες. Βάζεις νερό σε μία κατσαρόλα και το αφήνεις να βράσει. Κατόπιν, μειώνεις τη θερμότητα στο μισό και σταδιακά ξεκινάς να ρίχνεις την καστανή ζάχαρη. Ανακατεύεις μέχρι να γίνει σιρόπι. Προσθέτεις τις σταφίδες, ανακατεύεις, χαμηλώνεις τη φωτιά και σιγοβράζεις για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Κατόπιν το απομακρύνεις το μάτι και στραγγίζεις τις σταφίδες. Αφήνεις το σιρόπι να κρύωσει σε θερμοκρασία δωματίου. Όσο σιρόπι δεν χρησιμοποιήσεις το κρατάς σε γυάλινο δοχείο για όχι παραπάνω από μία εβδομάδα.

Συνεχίζεις ρίχνοντας στο σέηκερ τριμμένο πάγο, 20 ml σιρόπι, τα καρύδια και το bourbon. Αναδεύεις 25-35 και ρίχνεις στο ποτήρι σου.

 

Πηγή: ladylike