Φωταγωγούν πεύκα στο ΤΕΙ Κρήτης - Με ελεύθερη είσοδο, 80 καλλιτέχνες και τον Άγιο Βασίλη!

  • Πέμπτη, 23 Νοέμβριος 2017 08:23
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Για  πρώτη φορά στα χρονικά, η κοινότητα των 12.800 ατόμων του ΤΕΙ Κρήτης θα περπατήσει σε xριστουγεννιάτικα μονοπάτια.

Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, στις  7μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η 1η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή της κοινότητας του ΤΕΙ Κρήτης, στον κεντρικό προαύλειο χώρο του ΤΕΙ Κρήτης, στο Ηράκλειο. Η διοργάνωση της γιορτής, υπό την έγκριση του νυν πρύτανη του Ιδρύματος και του νεοεκλεγέντα πρύτανη, κ. Νίκου Κατσαράκη, θα υποστηριχθεί από ομάδα πενήντα εθελοντών φοιτητών, καθώς αναμένουμε σε ανταπόκριση, τάξεως άνω των 1.000 ατόμων.

Σκοπός της μεγάλης γιορτής είναι η ένωση όλης της κοινότητας του ΤΕΙ Κρήτης, η δημιουργία ζεστής ατμόσφαιρας, καθώς και η σύσφιγξη των σχέσεων του ιδρύματος με τους τοπικούς παράγοντες, τους πλουτοπαραγωγικούς φορείς και γενικότερα τους κατοίκους της Κρήτης.

Η έναρξη της γιορτής θα γίνει με τη φωταγώγηση των τεσσάρων πεύκων στον κεντρικό  προαύλειο χώρο του ΤΕΙ Κρήτης, στο Ηράκλειο. Εορταστική ατμόσφαιρα θα δημιουργήσουν τα παρακάτω μουσικά σχήματα, συμμετέχοντας αφιλοκερδώς:

Η Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου, υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Ιδομενέως, αποτελούμενη από 44 άτομα με συνοδεία πιάνου.
Οι «Αντικρουστοί», συγκρότημα κρουστών, αποτελούμενο από 17 άτομα.
Οι “Music Education Lab Jazz Band”
Κρητικό Συγκρότημα, αποτελούμενο από μουσικούς και χορευτές: το μουσικό συγκρότημα του Γ. Μπιτζανάκη και το χορευτικό συγκρότημα “Μαρής”.

Οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν θα ξεπερνούν τα 80 άτομα.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Θα υπάρχει λαχειοφόρος αγορά, για τη συλλογή χρημάτων άπορων φοιτητών του ΤΕΙ. Από μία τόσο παραμυθένια χριστουγεννιάτικη γιορτή δεν θα μπορούσε να λείπει ο Άγιος Βασίλης, με τη  σύζυγό του και δύο από τα ξωτικά τους, που θα μοιράζουν σε όλα τα παιδάκια καραμέλες καθ’ όλη τη διάρκεια της γιορτής.

Αφηστε καποιο σχολιο