Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση χωρίς δέντρο- 14 πρωτότυπες ιδέες για να στολίσετε με φωτάκια

  • Παρασκευή, 23 Νοέμβριος 2018 08:43
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Ναι υπάρχουν και τα μικρά σπίτια εκείνα στα οποία δεν χωρούν πανύψηλα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Τα οποία όμως και πάλι μπορούν να διακοσμηθούν εντυπωσιακά, αν κάποιος έχει μεράκι και όρεξη. Τις ιδέες σας τις δίνουμε παρακάτω. 

Στολίστε τη σκάλα
Τα φωτάκια στην κουπαστή είναι κάτι συνηθισμένο οπότε φέτος για αλλαγή βάλτε φώτα πάνω στα σκαλιά στην άκρη. Μπορείτε να διαλέξετε είτε διακοσμητικά τα οποία έχουν τη δυνατότητα να φωτιστούν, όπως χριστουγεννιάτικα σπίτια και φανάρια τα οποία αφού τα διακοσμήσετε με κουκουνάρια εξωτερικά μπορείτε στο εσωτερικό τους να βάλετε φωτάκια. 

Φωτίστε το τζάκι
Στην περίπτωση που έχετε ένα τζάκι που δεν το ανάβετε συχνά η καλύτερη επιλογή που έχετε είναι να δημιουργήσετε μια... τεχνική φωτιά στην εστία του. Κεριά αλλά και φωτάκια μια σύνθεση μοναδική. 


Βάλτε μια ρετρό νότα... 
Θα τα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με χριστουγεννιάτικα, είναι τελευταία μόδα. Μεγάλα χρώματα με φωτάκια, είτε μεμονωμένα, είτε έτοιμες φράσεις. Φτιάξτε το μήνυμα που επιθυμείτε και τοποθετήστε το σε έναν τοίχο. Θα ζεστάνει το χώρο, θα δώσει άρωμα Χριστουγέννων και ταυτόχρονα μια ρετρό νότα στο χώρο. 

Φτιάξτε δέντρο με φωτάκια 
Τι πιο απλό; Πάρτε τα κλασικά φωτάκια βάλτε μερικές πινέζες για να κάνετε το περίγραμμα στον τοίχο από όπου θα περάσετε τα φωτάκια και Voilà! 


Κρεμάστε φώτα στα παράθυρα 
Υπάρχουν φώτα με μπαταρίες. Κρεμάστε τα στα παράθυρα, μέσα σε στεφάνια ή αλλού. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει. 


Φωτάκια στις κουρτίνες 
Στην αγορά υπάρχουν διάφορα είδη από φωτάκια. Κάποια από αυτά είναι ιδιαίτερα μικρά και το καλώδιο ιδιαίτερα διακριτικό. Ρίχνοντας μερικές σειρές από αυτά με αρχή το κουρτινόξυλο ή ακόμη βάζοντας στο κουρτινόξυλο φωτάκια «κουρτίνες» όπως ονομάζονται το αποτέλεσμα θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. 


Βάψτε τα χρυσά!
Αν ο χώρος σας είναι ιδιαίτερα περιορισμένος και δεν έχετε παρά να βάλετε μόνο μερικά φώτα τότε για να κάνετε πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα απλά βάψτε τα χρυσά. 


Διακοσμήστε το τραπέζι 
Κάνετε ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι και δεν έχετε στολίσει το σπίτι; Δεν έχετε παρά να ρίξετε μια σειρά φωτάκια στο τραπέζι. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει. 

Φτιάξτε το δικό σας χριστουγεννιάτικο χωριό

Στο εμπόριο κυκλοφορούν και πορσελάνινα και γυάλινα αλλά και χάρτινα χριστουγεννιάτικα σπτιάκια. Πάρτε μερικά από αυτά βάλτε τα πάνω σε ένα χριστουγεννιάτικο χαρτί και τοποθετήστε στο εσωτερικό τους φωτάκια. Μια εκπληκτική εντελώς διαφορετική από τα συνηθισμένα διακοσμητική πρόταση. 

Στολίστε τα... φωτιστικά 
Διακόσμηση που δεν απαιτεί να αλλάξετε θέση στο παραμικρό αντικείμενο στο σπίτι σας και ταυτόχρονα μεταμορφώνει το χώρο: Απλά διακοσμήστε τα φωτιστικά σας. 

Κρεμάστε απλά μια σειρά φωτάκια 
Μίνιμαλ, απλό και εντυπωσιακό. Κρεμάστε μια σειρά λευκά φωτάκια με διάφανο καλώδιο στον τοίχο. Ακούγεται τόσο απλό που δημιουργεί δισταγμούς αλλά το αποτέλεσμα είναι πραγματικά όμορφο. 


Στολίστε μικρά δεντράκια
Ναι, δεν υπάρχει χώρος για μεγάλο δέντρο. Στολίστε ένα μικρό! Πάρτε μικροσκοπικά δεντράκια, ένα ή πολλά μαζί, τοποθετήστε τα σε μια γωνιά και γεμίστε τα λευκά φωτάκια. 


Χριστουγεννιάτικος δίσκος
Πάρτε έναν παλιό δίσκο γεμίστε τον με λευκά κεριά και ανάμεσα βάλτε κλαδάκια από έλατα ή γκι. Αμέσως αμέσως με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να διακοσμήσετε το τραπέζι σας ή το coffee table. 


Στολίστε απέξω 
Δεν έχετε καθόλου χώρο στο εσωτερικό του σπιτιού σας; Στολίστε το μπαλκόνι. Οι επιλογές άπειρες, από φωτάκια στα κάγκελα έως σχέδια στους τοίχους. 



Πηγή: iefimerida.gr