Κινήσεις ματ που θα σου χαρίσουν άμεσα ενέργεια

  • Τετάρτη, 22 Νοέμβριος 2017 17:41
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Εναλλακτικά κόλπα για να αποκτήσεις ενέργεια στη στιγμή...

 

1. Χτύπησε ελαφρά τον θύμο αδένα σου
Ο θύμος αδένας βρίσκεται στο κέντρο της κορυφής του στήθους σου, κάτω από το οστό του τραχήλου, ανάμεσα στα στήθη σου. Όταν χτυπηθεί, δίνει το έναυσμα για την παραγωγή των Τ-κυττάρων, αυξάνει την ενέργεια, ανακουφίζει από το άγχος και αυξάνει τη δύναμη και τη ζωτικότητά σου», αναφέρει η Marian Buck-Murray, διατροφολόγος στο Maplewood, του Νιού Τζέρσεϊ.
Για μία άμεση έκρηξη ενέργειας, η Murray συνιστά να χτυπάς τον θύμο αδένα σου με τα δάχτυλά σου για 20 δευτερόλεπτα, αναπνέοντας αργά και με βαθιές ανάσες μέσα και έξω.
 

2. Βγες στον ήλιο
Δεν είναι και απορίας άξιο το ότι νιώθεις κουρασμένη όταν βρίσκεσαι κλεισμένη σε ένα παγωμένο γραφείο με τεχνητό φωτισμό. Κάνε ένα διάλειμμα και βγες να πάρεις λίγο ήλιο για 15 με 20 λεπτά. «Το φως του ήλιου δίνει ενέργεια και ανεβάζει τη διάθεση», λέει η Dr. Lorraine Maita, παθολόγος και συγγραφέας του βιβλίου Vibrance for Life: How to Live Younger and Healthier, στο Short Hills του Νιού Τζέρσεϊ.
 

3. Πιες λίγο πράσινο τσάι
Εάν ο καφές είναι η λύση που έχεις για την απογευματινή υπνηλία σου, δοκίμασε να αλλάξεις την κούπα του αγαπημένου σου χαρμανιού με μία κούπα πράσινο τσάι. «Το πράσινο τσάι περιέχει μικρές ποσότητες καφεΐνης, και υπάρχουν έρευνες που υποστηρίζουν ότι η κατεχίνη EGCG, η δραστική ένωση που υπάρχει στο πράσινο τσάι, διευκολύνει στην απώλεια βάρους», όπως λέει η Dr. Elizabeth Trattner, που ειδικεύεται στην ολιστική ιατρική, στο Μαϊάμι της Φλόριντα.
Οπότε, εκτός από την ενίσχυση της ενέργειάς σου, μπορεί να κάψεις και μερικές θερμίδες παραπάνω! Μία έρευνα από Ιάπωνες επιστήμονες ανακάλυψε ότι οι συμμετέχοντες σε αυτήν που κατανάλωναν 690mg από κατεχίνες πράσινου τσαγιού καθημερινά παρουσίαζαν σημαντικά μικρότερους δείκτες μάζας σώματος και μικρότερες μετρήσεις στον αριθμό της μέσης τους. Το πράσινο τσάι το απόγευμα επηρεάζει και το πρόγραμμα του ύπνου σου αφού περιέχει λιγότερη καφεΐνη από τον καφέ και δεν σε κρατά σε υπερένταση μέχρι αργά.
 

4. Πήγαινε «νοερές διακοπές»
Την επόμενη φορά που παλεύεις να μην κοιμηθείς επάνω στο γραφείο, προσπάθησε να ανοιγοκλείνεις τα μάτια σου πιο συχνά, όπως συμβουλεύει ο Dr. Douglas N. Graham, συγγραφέας του βιβλίου The 80/10/10 Diet. «Όταν διαβάζεις, βλέπεις τηλεόραση, κοιτάζεις την οθόνη του υπολογιστή ή γενικά ασχολείσαι με κάτι, προσπάθησε να ανοιγοκλείνεις τα μάτια σου 10 με 20 φορές το λεπτό, αντί να κοιτάζεις την οθόνη ή μία σελίδα συνέχεια χωρίς να τα έχεις κλείσει καθόλου. Ο εγκέφαλός σου κάθε φορά που ανοιγοκλείνεις τα μάτια σου πηγαίνει μίνι- διακοπές και θα σε ευχαριστήσει για αυτές στην επιστροφή του», τονίζει ο Graham.
 

5. Σήκω επάνω
«Μήπως διαβάζεις αυτό το άρθρο γέρνοντας επάνω στον υπολογιστή σου, αισθανόμενη ήδη την κούραση; Ξεκουράσου στο λεπτό με το να σηκωθείς επάνω», αναφέρει ο Moshe Lewis M.D., επικεφαλής του τμήματος φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης στο Ιατρικό Κέντρο της Καλιφόρνια, St. Luke’s Campus, στο Redwood City της Καλιφόρνια.
«Φρόντισε να μην κάθεσαι για πολλές ώρες. Τα αιμοφόρα αγγεία έχουν μια φυσική τάση να συστέλλονται κατά τη διάρκεια περιόδων αδράνειας, με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι κουρασμένη ακόμα και όταν δεν σου λείπει ύπνος. Μόλις σηκωθείς και περπατήσεις ακόμα και για λίγα λεπτά, αυτό είναι αρκετό για να δώσει μία ώθηση στην καρδιά και τους μυς σου. Επίσης, μπορεί να σε βοηθήσει να είσαι περισσότερο παραγωγική μόλις ξανακαθίσεις στο γραφείο σου», εξηγεί ο Dr. Lewis.

 

Πηγή: shape