Muffins με σοκολάτα και μπανάνα, ιδανική και για δίαιτα!

  • Τετάρτη, 22 Νοέμβριος 2017 17:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

 

Η πιο υγιεινή συνταγή για muffins, είναι εδώ! Πρόκειται για μια ευφάνταστη και άκρως θρεπτική συνταγή, που συνιστάται ακόμα και για απώλεια βάρους! Kαι όπως θα διαπιστώσετε, απευθύνεται και σε όσους είναι vegeterians, αφού δεν περιέχει ούτε αβγά ούτε γαλακτοκομικά.

Η διαφοροποίησή της οφείλεται στο ότι δεν περιέχει γαλακτοκομικά, καθώς το αβγό αντικαθίσταται από το λινάρι. Χρησιμοποιούμε μη επεξεργασμένη και βιολογική ζάχαρη, αντί της παραδοσιακής λευκής, αλεύρι ολικής άλεσης και πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης σε σκόνη, προσφέροντας σε κάθε muffin 5,5 γρ. πρωτεΐνης! Δύο muffins με μια κουταλιά βουτύρου από ξηρούς καρπούς και ¾ φλ, του τσαγιού μούρα, είναι το ιδανικό πρωινό γεύμα, που συστήνεται και για απώλεια βάρους! Υπάρχει τίποτα καλύτερο;

Υλικά για 6 άτομα

1 κ.σ. λινάρι
3 κ.σ. νερό
3 ώριμες μπανάνες
1/3 φλ. του τσαγιού γάλα σόγιας
3 κ.σ. έλαιο canola
1½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2/3 φλ. του τσαγιού βιολογική ζάχαρη (μη επεξεργασμένη)
3/4 φλ. του τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης
1/4 φλ. του τσαγιού σκόνη κακάο, χωρίς ζάχαρη
2 κ.σ. πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης σε σκόνη
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
3/4 φλ. του τσαγιού δάκρυα σοκολάτας (χωρίς γλουτένη)

Τρόπος παρασκευής

Σε μικρό μπολ αναμειγνύουμε το λινάρι με το νερό.
Σε μεγάλο μπολ λιώνουμε τις ώριμες μπανάνες, με πιρούνι. Προσθέτουμε το γάλα σόγιας, το έλαιο canola, τη βανίλια και τη βιολογική ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι ολικής άλεσης, τη σκόνη κακάο, τη σκόνη πρωτεΐνης, τη σόδα και το αλάτι και τα αναμειγνύουμε.
Προσθέτουμε το μείγμα λιναριού και νερού στο μείγμα μπανάνας, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνουμε και το μείγμα αλευριού, δουλεύοντας με μαρίζ, ωσότου να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα.
Προσθέτουμε το ½ φλ. του τσαγιού δάκρυα σοκολάτας, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε μικρές, ατομικές φόρμες (γεμίζοντας περίπου κατά το ήμισυ).
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα δάκρυα σοκολάτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-25 λεπτά.  Είναι έτοιμα, όταν το μαχαίρι στη μέση αφαιρείται στεγνό. Τρώγονται ζεστά και όχι μόνο!

womanidol.com