«Μπαστουνάκια» μπρόκολο με τυρί

  • Τετάρτη, 22 Νοέμβριος 2017 08:10
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

 

Μία διαφορετική ιδέα για να δοκιμάσουμε το μπρόκολο! Αρωματικά, σκορδάκι και δύο ειδών τυριά που λιώνουν απολαυστικά είναι αρκετά για αυτή τη συνταγή. Είναι χαμηλών θερμίδων και απίστευτα νόστιμη! Στη γεύση και στην εμφάνιση μοιάζει σαν τα κλασικά μπαστουνάκια ψωμιού με τυρί…

Υλικά για 4-6 άτομα

1 μέτριο μπρόκολο 
1 ½ φλ. του τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη
1/2 φλ. του τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη 
1 αβγό
1/2 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο 
1/2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος 
1/2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 
1 κ.γ. αλάτι 
1/2 κ.γ. πιπέρι

 

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και το χτυπάμε στο multi, να πάρει την υφή «ρυζιού». (προσοχή, όχι να γίνει λιώμα…)
Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά κρατώντας στην άκρη 1 φλ. του τσαγιού μοτσαρέλα. 
Στρώνουμε σε μία λαμαρίνα ή χαμηλό ταψί λαδόκολλα ή χαρτί ψησίματος και απλώνουμε σε σχήμα τετραγώνου το μείγμα (περίπου 21εκ. η πλευρά και 1εκ. πάχος).  
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 10-12 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και μοιράζουμε την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
Ξαναβάζουμε στον φούρνο  και ψήνουμε για 10-12 λεπτά ακόμη, ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια το κόβουμε σε κομματάκια και σερβίρουμε. Τρώγεται απλά με ψωμί ή μπορεί να είναι συνοδευτικό ψητών κρεατικών. 

Σημείωση: Αν έχετε κλασική κόκκινη σάλτσα, ταιριάζει πολύ.

womanidol.com