Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν σταματάς τη γυμναστική;

Δεν έχει βγει κάποια έρευνα για αυτό αλλά παρόλα αυτά είναι γεγονός. Νιώθεις τύψεις για τις επιπτώσεις στο σώμα σου, για τους μυς σου που θα πονούν περισσότερο την επόμενη φορά και φυσικά για τα goals σου που πήγαν στράφι.

Έχεις σκεφτεί ποτέ πως αυτή η ”κλεψιά” μπορεί να έχει κάποια επίπτωση και στον εγκέφαλό σου;

Μια έρευνα έριξε, επιτέλους, φως σε αυτή την απορία μας και τα αποτελέσματα είναι αρκετά ενδιαφέροντα. Για τις ανάγκες της, αθλητές άνω των 50 ετών σταμάτησαν να γυμνάζονται για 10 ημέρες. Στο τέλος αυτών των ημερών οι γιατροί έλεγξαν τις ακτινογραφίες του εγκεφάλου τους για να διαπιστώσουν τυχόν αλλαγές. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν πως επιβραδύνθηκε η περιφερειακή ροή του αίματος σε οκτώ (!) διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου τους. Το πιο εντυπωσιακό ήταν πως η ροή επιβραδύνθηκε τόσο στον αριστερό όσο και στον δεξί ιππόκαμπο. Μια περιοχή ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη μνήμη. 

Όπως αναφέρει ο Derek Beres: “Ακόμη και αν είσαι στο peak της φόρμας σου και σταματήσεις να γυμνάζεσαι για λιγότερο από δύο εβδομάδες, τότε ο εγκέφαλός σου σημειώνει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις και μειώνεται η ικανότητα της μνήμης”. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα θέλεις να παραλείψεις τη γυμναστική σου, θα πρέπει να το σκεφτείς διπλά!

 

Πηγή: savoirville