Γεωργία Καρπαθιωτάκη η μαμά, εθελόντρια, και ... ηλεκτρολόγος που διακρίθηκε στα καλλιστεία

  • Τρίτη, 21 Νοέμβριος 2017 08:43
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπα

Η φωτογραφία είναι του Τάκη Δρόσου

Eίναι αναμφισβήτητα όμορφη. Με κείνη τη χαρακτηριστική ομορφιά που μόνο οι γυναίκες της Μεσογείου διαθέτουν. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, είναι ένα κορίτσι που βίωσε, πόνο, δυσκολίες και ανθρώπινες απώλειες. Ήταν όσα την έκαναν μαχήτρια στο στίβο της ζωής κάτι που διδάσκει καθημερινά με τη στάση ζωής της στον 9χρονο γιο της Μπάμπη.

Της Μαρίας Καλλέργη 

Τη Γεωργία Καρπαθιωτάκη την είδαμε να βραβεύεται μαζί με άλλα τέσσερα κορίτσια στα πρόσφατα καλλιστεία ως Ms Beauty Ambassador στο Ηράκλειο. Ο συγκεκριμένος τίτλος αφορούσε σε γυναίκες από 25 ως 35 ετών.  Και ήταν ο ίδιος ο σκοπός των καλλιστείων που την έκανε να συμμετέχει για να προσφέρει όπως η ίδια λέει ότι και όπως μπορεί στους ανθρώπους που πάσχουν από Αλτσχάιμερ. Σκοπός των καλλιστείων που διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά ήταν.

Άλλωστε δραστηριοποιείται εθελλοντικά όπου μπορεί και της ζητείται καθώς θεωρεί πως ο εθελοντισμός τη βοηθά να σταθεί ξανά στα πόδια της και να ξαναρχίσει τη ζωή της μετά από μια σειρά δραματικών γεγονότων που συνέβησαν στη ζωή της.

Δράματα που τη “σημάδεψαν”

Ως το 2012 η Γεωργία ζούσε αυτό που λέμε μια φυσιολογική ζωή. Με χαρές, προβλήματα, τα πάνω της και τα κάτω της. Κάπου εκεί υπάρχει ένα σημείο που η ζωή της παίρνει την “κάτω βόλτα”. Η ίδια μιλώντας στην cretewoman θα πει: “To 2012 έπαθα περιτονίτιδα και κόντεψα να πεθάνω. Την επόμενη χρονιά έχασα τον αδερφό μου σε τροχαίο. Δεν ήταν μόνο αδερφός αλλά και φίλος, ο πιο κοντινός μου άνθρωπος. Ο θάνατος αυτός με ισοπέδωσε αλλά δεν ήταν το τελευταίο τραγικό γεγονός που συνέβη στη ζωή μου”.

Ήταν λοιπόν η εποχή που η Γεωργία έδινε μάχη να “επιστρέψει” στη ζωή, η ίδια, τα αδέλφια της και οι γονείς της. Τέσσερις μήνες είχαν περάσει από το θάνατο του αδερφού της όταν όπως λέει η ίδια “διαγνώστηκα με καρκίνο στο θυροειδή και στους λεμφαδένες. Κι εδώ ξεκινά μια μεγάλη μάχη επιβίωσης αυτή τη φορά”.

Η Γεωργία από παιδί είχε μάθει να “μάχεται”. Κι έτσι δίνει για άλλη μια φορά τη μάχη της, έχοντας στο νου πάντα το μοναχογιό της το Μπάμπη που τη χρειάζεται. Για άλλη μια φορά βγαίνει νικήτρια, περνώντας ακόμα ένα γολγοθά, και μετά από ένα δύσκολο διαζύγιο μένουν οι δυό τους με τον Μπάμπη αποφασισμένοι να συνεχίσουν

Καλλιστεία και εθελοντισμός

Προφανώς και δεν μπορεί σε ένα ρεπορτάζ να αποτυπωθεί όσα το χαμογελαστό κορίτσι με την καθαρή ματιά πέρασε, για να είναι σήμερα μαζί μας. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι τι κάνει μετά από αυτόν τον Γολγοθά.

Σε μια πρόσφατη έξοδο με τα αδέλφια της 

Όπως λέει η ίδια: “προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου με εθελοντισμό και πράξεις προσφοράς προς το συνάνθρωπο. Για την ψυχή του αδερφού μου, για τη δική μου τη ζωή αλλά κυρίως για το παιδί μου που θέλω να είναι υπερήφανο για μένα. Και στα καλλιστεία γι αυτό πήγα, επειδή ο σκοπός ήταν να βοηθήσουμε ανθρώπους. Είμαι ανοιχτή όπου κληθώ να βοηθήσω καθώς είχα κι εγώ την ευκαιρία να ενημερωθώ στα πλαίσια των δράσεων των καλλιστείων για μια ασθένεια που δεν γνώριζα και έχει πλήξει πολλούς συνανθρώπους μας”.

Φωτογραφήσεις και ηλεκτρολογία

Μέσα από τις περιπέτειες της ζωής της η Γεωργία έμαθε να είναι απόλυτα ειλικρινής. Ήδη έχει κάνει μια φωτογράφηση για το κατάστημα ρούχων Ανατολή και θα ήθελε αν προέκυπτε να κάνει κι άλλες. Κι ωστόσο εργάζεται στο τμήμα της τηλεφωνικής ενημέρωσης της εταιρείας ΚΕΝ. Και δεν είναι τυχαίο αφού οι βασικές της σπουδές είναι στην ηλεκτρολογία. Πως έγινε αυτό; Η ίδια λέει : “από μικρή μου άρεσαν τα καλώδια και τα μαστορέματα. Άλλωστε ο πατέρας μου είχε συνεργείο στο Αρκαλοχώρι κι όλο εκεί γύρω “μαστορεύαμε” με τα αδέρφια μου. Όταν αποφάσισα μετά που τέλειωσα το γυμνάσιο να γίνω ηλεκτρολόγος, ο πατέρας μου χάρηκε. Όταν πήγα στην τάξη ο καθηγητής μου είπε να πάω στη διπλανή αίθουσα, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι είχα διαλέξει αυτήν την ειδικότητα”.

Οι σπουδές ολοκληρώθηκαν και η Γεωργία συνέχισε στην Αθήνα ως σχεδιάστρια. Κλείνοντας την κουβέντα για την ενδιαφέρουσα και περίεργη ζωή της, η Γεωργία θα επαναλάβει: “θέλω να βοηθώ τους ανθρώπους και ο γιος μου να καμαρώνει για μένα”.

 

Δείτα τα καλλιστεία που διακρίθηκε η Γεωργία αλλά και τις υπόλοιπες νικήτριες