Σαν θέλει η Νύφη κι ο γαμπρός...Γάμος ακριβώς στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού!

  • Δευτέρα, 20 Νοέμβριος 2017 18:37
  • Συντακτική Ομάδα
  • Παράξενα

Ο γαμπρός ήταν στις ΗΠΑ, η νύφη στο Μεξικό. Μία πύλη άνοιξε μπροστά τους και παντρεύτηκαν μέσα σε τρία λεπτά. Ο γάμος τους, έγινε στα σύνορα.

Ηταν μία συγκινητική στιγμή. Τρεις συνοριοφύλακες άνοιξαν τη βαριά μεταλλική πύλη, γνωστή ως «Πόρτα της Ελπίδας», κατά μήκος των συνόρων των 2.000 μιλίων ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Μεξικό.

Εκεί το Σάββατο βρίσκονταν 12 οικογένειες, περιμένοντας να δουν τους δικούς τους ανθρώπους που ήταν στην άλλη πλευρά. Ολοι τους είχαν από 3 λεπτά στη διάθεσή τους. Υπήρχαν δάκρυα και αγκαλιές. Μία γυναίκα σύστησε τα τρία παιδιά της στους παππούδες τους, από το Μεξικό. Ενας άνδρας κατάφερε να συναντήσει τη μητέρα του για πρώτη φορά έπειτα από 12 χρόνια. Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν όμως ο γάμος.

Η νύφη, η Εβέλια Ρέγιες, ήταν επί μεξικανικού εδάφους. Ο γαμπρός, ο Μπράιαν Χιούστον, επί αμερικανικού. Μόλις άνοιξε η πύλη η κόρη της Ρέγιες πήδηξε στα χέρια του 26χρονου κι εκείνος αγκάλιασε για λίγο και τις δύο. Δίπλα στους συνοριοφύλακες και ενώπιον δικαστή από την Τιχουάνα, το ζευγάρι αντάλλαξε όρκους και υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα. Ο καθένας τους είχε φέρει τη βέρα του, καθώς δεν επιτρεπόταν να περάσει κάποιο αντικείμενο στην άλλη πλευρά των συνόρων. Ολα τελείωσαν μέσα σε τρία λεπτά.

«Είμαι χαρούμενη και λυπημένη την ίδια στιγμή γιατί τώρα πρέπει να φύγω», είπε στο AFP η Ρέγιες. Αρχικά ο Χιούστον ήθελε να της κάνει πρόταση γάμου. Οταν όμως το ζευγάρι μίλησε στο τηλέφωνο, αποφάσισε ότι δεν ήθελε να περιμένει άλλο για να παντρευτεί. Και έτσι κατέληξαν να το κάνουν στην τρίλεπτη συνάντηση που θα μπορούσαν να είχαν στα σύνορα. Οταν η πύλη έκλεισε ξανά, μίλησαν για λίγο μόνοι τους, με έναν φράχτη ανάμεσά τους, ως νεόνυμφοι. Η «πόρτα της ελπίδας» ανοίγει κάθε Σάββατο και Κυριακή, επιτρέποντας σε οικογένειες να συναντηθούν ξανά.

Η Ρέγιες γνώρισε τον Χιούστον στην Τιχουάνα πριν από τρία χρόνια. Εχει δύο παιδιά από προηγούμενο γάμο. Κάθε ημέρα οι δυο τους μιλούν στο τηλέφωνο και κάθε σαββατοκύριακο συναντιούνται στα σύνορα. Ηδη έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες, προκειμένου η Ρέγιες να πάρει πράσινη κάρτα και να πάει στις ΗΠΑ, κάτι που μπορεί να χρειαστεί ένα χρόνο.

 

Πηγή: Washington Post