Κάντε τα λουλούδια να ζήσουν περισσότερο μέσα στο βάζο

  • Δευτέρα, 20 Νοέμβριος 2017 20:28
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Τα λουλούδια ως δώρο είναι πάντα μια απόλαυση. Δυστυχώς, τα περισσότερα φρέσκα λουλούδια δεν διαρκούν πολύ και είναι πολύ κρίμα, όταν τα λουλούδια σας αρχίσουν να χάνουν την ομορφιά τους μετά από λίγες μόνο ημέρες.

Για αυτό ακριβώς, εμείς έχουμε συλλέξει μερικές από τις καλύτερες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των φρέσκων ανθοδεσμών σας.

 

Βάλτε τα λουλούδια σε ένα μεγάλο καθαρό δοχείο.
Πάντα να χρησιμοποιείτε ένα καθαρό δοχείο. Αυτό το τέχνασμα θα μειώσει τον κίνδυνο των βακτηρίων και τον πολλαπλασιασμό άλλων μικροοργανισμών που μολύνουν τα λουλούδια. Για να βεβαιωθείτε ότι τα στελέχη των λουλουδιών δεν πιέζονται, επιλέξτε βάζα με φαρδύ λαιμό.

Τοποθετήστε τα λουλούδια σε ζεστό νερό.
Φυσικά, το βραστό νερό δεν ενδείκνυται. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι περίπου 43-44 βαθμούς Κελσίου. Βάλτε το νερό σε ένα βάζο με λουλούδια και τοποθετήστε το σε ένα δροσερό μέρος για μια ώρα ή δύο. Τα ζεστά μόρια του νερού κινούνται πιο γρήγορα μέσα από τα κλαδιά, ενώ τα λουλούδια χάνουν λιγότερη υγρασία, επειδή ο αέρας είναι δροσερός. Η μέθοδος αυτή, που ονομάζεται «σκλήρυνση», βοηθά στην παράταση της ζωής των φρεσκοκομμένων λουλουδιών.

Εάν δεν θέλετε να σκληρύνουν τα λουλούδια σας, χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό.
Αν δεν χρησιμοποιείτε την προηγούμενη μέθοδο, απλά τοποθετήστε την ανθοδέσμη σας σε ζεστό ή σε νερό θερμοκρασίας δωματίου. Τα φρέσκα άνθη απορροφούν το ζεστό νερό πιο εύκολα από ό, τι το κρύο.

Αφαιρέστε τα χαμηλότερα φύλλα.
Για να κάνετε τα φρέσκα άνθη να διαρκέσουν περισσότερο, αφαιρέστε τυχόν φύλλα που βρίσκονται κάτω από τη γραμμή του νερού. Τα βυθισμένα φύλλα θα αρχίσουν να σαπίζουν πολύ γρήγορα, παρέχοντας έτσι τροφή για τα βακτήρια τα οποία μολύνουν και βλάπτουν το υπόλοιπο φυτό.

Αλλάζετε το νερό.
Για να διατηρήσετε τα λουλούδια σας φρέσκα, αντικαταστήστε το νερό κάθε μέρα. Και μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε όλα τα υπολείμματα από το δοχείο πριν από την προσθήκη φρέσκου νερού. Αυτό θα μειώσει τον κίνδυνο της μόλυνσης. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές ταμπλέτες ασπιρίνης σε ένα βάζο γεμάτο με νερό για να βοηθήσετε να κρατηθεί το νερό καθαρό και απαλλαγμένο από τα βακτήρια που βλάπτουν τα λουλούδια.

Κόψτε τους μίσχους υπό γωνία.
Μην ξεχάσετε να κόβετε τις άκρες των μίσχων τακτικά. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι και κόψτε τα κοτσάνια σε μια γωνία 45°. Αυτή η απλή διαδικασία θα αυξήσει την ικανότητα των λουλουδιών για να απορροφούν το νερό. Είναι επίσης γενικά επιθυμητό να τακτοποιήσετε τα στελέχη τους αμέσως πριν από την τοποθέτησή τους σε νερό.

Με πιο ευαίσθητα λουλούδια, όπως τριαντάφυλλα, είναι καλύτερο να κόψετε τα κλαδιά τους κάτω από το νερό. Τα τριαντάφυλλα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις φυσαλίδες αέρα και τα βακτήρια που εμποδίζουν την απορρόφηση του νερού και κάνουν τα λουλούδια να ξεθωριάζουν πιο γρήγορα.

Χρησιμοποιήστε συντηρητικά λουλουδιών.
Μπορείτε είτε να αγοράσετε αυτό το «φαγητό του λουλουδιού» σε καταστήματα ανεφοδιασμού κηπουρικής ή να τα προετοιμάστε μόνοι σας. Τα συντηρητικά των λουλουδιών περιέχουν τα βασικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την παράταση της ζωής των φρέσκων ανθέων. Επιπλέον, μεταξύ των συστατικών τους είναι βιοκτόνα που αποτρέπουν τα βακτηρίδια από τη διάδοση και την μόλυνση των φυτών.

Ένας απλός τρόπος για να προετοιμάσετε ένα σπιτικό συντηρητικό διάλυμα είναι αναμιγνύοντας citrus σόδα με χλωρίνη. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να προσθέσετε οποιοδήποτε ανθρακούχο ποτό που περιέχει ζάχαρη και οξύ στο νερό. Χρησιμοποιήστε ένα μέρος σόδα σε τρία μέρη νερού, στη συνέχεια, προσθέστε μερικές σταγόνες χλωρίνης (όχι περισσότερο!) Για να σκοτώσει τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Στην πραγματικότητα, αυτό το μείγμα μπορεί να είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από ορισμένα εμπορικά συντηρητικά λουλουδιών.

Κρατήστε τα λουλούδια μακριά από την απευθείας έκθεση στον ήλιο, θερμοσίφωνες, και φρούτα.
Βρείτε ένα μέρος για τα λουλούδια σας που δεν είναι σε άμεσο ηλιακό φως ή κοντά σε πηγές θερμότητας. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε την τοποθέτηση κομμένων λουλουδιών κοντά σε μπολ με φρούτα, καθώς αυτά εκπέμπουν μικρές ποσότητες αιθυλενίου, ένα αέριο που μπορεί να προκαλέσει στα λουλούδια γρήγορη φθορά.

Αφαιρέστε τα μαραμένα λουλούδια όσο το δυνατόν συντομότερα.
Αφαιρέστε τυχόν νεκρά ή τα ξεθωριασμένα άνθη από το βάζο κάθε φορά που θα τα παρατηρήσετε. Διαφορετικά, το αιθυλένιο, το αέριο το οποίο απελευθερώνεται όχι μόνο από φρούτα, αλλά επίσης από το μαρασμό των φυτών, θα βλάψει τα υγιή λουλούδια.

Τακτοποιήστε τα λουλούδια σωστά.
Δεν θα πρέπει να επιτρέπεται όλα τα λουλούδια να βρίσκονται στο ίδιο νερό με άλλα άνθη. Φρέσκοι νάρκισσοι και ζουμπούλια εκπέμπουν χημικές ουσίες που είναι τοξικές για άλλα φυτά, έτσι είναι καλύτερο να τα κρατήσετε σε ένα ξεχωριστό βάζο.

 

Αν, όμως, παρ ‘όλες τις προσπάθειές σας, τα φυτά σας έχουν αρχίσει να ξεθωριάζουν, βυθίστε τα σε ζεστό νερό για λίγα λεπτά. Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για να τα φέρει πίσω στη ζωή.

 

Πηγή: dailystories