Γιορτή επιτραπέζιων παιχνιδιών σήμερα στο Ηράκλειο - Ταξίδι στην στρατηγική και τη φαντασία

  • Κυριακή, 19 Νοέμβριος 2017 08:23
  • Συντακτική Ομάδα
  • Εκδηλώσεις

Τη 2η  γιορτή επιτραπέζιου παιχνιδιού για το 2017 διοργανώνει ο  σύλλογος  Λαβύρινθος, λέσχη φίλων παιχνιδιών στρατηγικής και φαντασίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης σήμερα Κυριακή  19 Νοεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι  ως τις  9 το βράδυ.

Η είσοδος είναι δωρεάν, η εκδήλωση απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες που θέλουν να έρθουν σε επαφή με το επιτραπέζιο παιχνίδι, να ανακαλύψουν  διαφορετικά επιτραπέζια από αυτά που ήδη γνωρίζουν, να συναντηθούν με άτομα που ασχολούνται με  το επιτραπέζιο παιχνίδι.

Κάθε χρόνο δεκάδες νέοι τίτλοι επιτραπέζιων παιχνιδιών κυκλοφορούν στην αγορά, η ποικιλία πλέον είναι τεράστια και κάθε παρέα μπορεί να βρει το παιχνίδι που της ταιριάζει.

Μπορεί να είναι ένα παιχνίδι εμπνευσμένο από το αγαπημένο σας βιβλίο ή ταινία (π.χ. Game of Thrones ), από μια ιστορική περίοδο ή γεγονός (π.χ. Revolution), από μια πόλη (π.χ. Istanbul). Μπορεί να είναι ένα παιχνίδι με θέμα τα τρένα (π.χ. Ticket to ride), τα λουλούδια (π.χ. Cottage garden) ή τα σουβλάκια (Souvlaki Wars). Μπορεί να είναι ένα παιχνίδι ταχύτητας και γρήγορης σκέψης, ένα παιχνίδι με πολύ ή καθόλου τύχη, ένα παιχνίδι στρατηγικής και φαντασίας.

Ο σύλλογος εδώ και πέντε χρόνια δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο με διάφορες εκδηλώσεις που αφορούν το επιτραπέζιο παιχνίδι. Ο χώρος όπου στεγάζεται βρίσκεται στην οδό 1770 Αρ.10 (πίσω από την Χάνδακος) και κάθε Τετάρτη απόγευμα είναι ανοιχτά για την καθιερωμένη Learn to Play day, όπου ο καθένας μπορεί να έρθει, να γνωρίσει και να παίξει ένα νέο παιχνίδι.