Κάνε τα ανοξείδωτα μαχαιροπίρουνα σου να μοιάζουν σαν καινούργια

  • Κυριακή, 19 Νοέμβριος 2017 07:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Εντάξει μπορεί οι δουλειές του σπιτιού να μην είναι η αγαπημένη μας ασχολία και να παθαίνουμε κάτι σαν αναφυλαξία όταν έρχεται αυτή ημέρα της καθαριότητας, είναι κάτι όμως που δεν μπορούμε να το αποφύγουμε. Πόσο μάλλον όταν μένουμε μόνες μας και δεν έχουμε κάποια άλλη βοήθεια -από τη μαμά ας πούμε- τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα.

Βέβαια δεν σου κρύβουμε πως όταν πρόκειται για μικροπράγματα, όπως το καθάρισμα στα μαχαιροπίρουνα η κούραση εξαφανίζεται γιατί μας αρέσει αρκετά να ακολουθούμε τρόπους καθαριότητας με απλά και φυσικά υλικά. Γι’ αυτό λοιπόν, παρακάτω θα δεις πώς να καθαρίσεις τα ανοξείδωτα μαχαιροπίρουνα σου με τρεις φυσικούς τρόπους και θα τα κάνεις να μοιάζουν σαν καινούργια.

#1. Με ξύδι και λάδι
Ψέκασε μια γενναιόδωρη ποσότητα ξιδιού πάνω στα μαχαιροπίρουνα σου και σκούπισε την με πανάκι για τα πιάτα. Στη συνέχεια, πρόσθεσε λίγες σταγόνες λάδι στο πανί σου και σκούπισε τα με αντίθετη φορά από κάτω προς τα πάνω. Με αυτόν τον τρόπο τα μαχαιροπίρουνα σου θα δείχνουν τόσο καθαρά και λαμπερά, όπως την πρώτη ημέρα που τα αγόρασες.

#2. Λάδι καρύδας
Ένας άλλος τρόπος για να καθαρίσεις τα σκεύη αυτά είναι με λάδι καρύδας. Αφού τα πλύνεις κανονικά με ζεστό νερό και σαπούνι, ψέκασε λίγο λάδι καρύδας στην επιφάνεια τους και σκούπισε το με μία χαρτοπετσέτα καλής ποιότητας. Το λάδι καρύδας απομακρύνει τις δαχτυλιές, αφήνοντας τα λαμπερά και γυαλιστερά για πολύ καιρό.

#3. Μαγειρική σόδα
Γνωρίζουμε ήδη πως με τη σόδα μπορούμε να καθαρίσουμε πολλά πράγματα μέσα στο σπίτι και φυσικά μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και για τα μαχαιροπίρουνα. Ρίξε μία γενναία ποσότητα σόδας σε όλη την επιφάνεια τους και στη συνέχεια τρίψε τα με ένα σφουγγάρι, το οποίο πιο πριν το έχεις βρέξει με ξύδι. Ο συνδυασμός αυτός θα διώξει ακόμη και τους πιο σκληρούς λεκέδες.

queen.gr