Φτιάξτε μόνες σας το ποτ πουρί που θα σας φτιάξει την διάθεση

  • Σάββατο, 18 Νοέμβριος 2017 20:01
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Ένα ποτ πουρί που αποπνέει μία όμορφη και γλυκιά ευωδιά είναι ο τέλειος τρόπος για να νιώσετε χαλάρωση και ευεξία! Αυτό το μείγμα βοτάνων, λουλουδιών και εσπεριδοειδών χαρίζει ένα απαλό άρωμα στον χώρο και απομακρύνει το άγχος και την ένταση. Αφήστε που είναι και ένα ιδανικό δώρο για τους αγαπημένους σας! 

Τα ροδοπέταλα προσφέρουν θετική ενέργεια και αυτοπεποίθηση, το δεντρολίβανο έχει την ικανότητα να μας βελτιώνει τη διάθεση, ενώ η λεβάντα ηρεμεί και χαλαρώνει. Τα δε αρώματα από τα εσπεριδοειδή, όπως το πορτοκάλι και το λεμόνι λειτουργούν ως «ανεβαστική» δύναμη, ενώ από την άλλη το αιθέριο έλαιο από το περγαμόντο κατευνάζει τον εκνευρισμό…

Τι θα χρειαστείτε:
12 ροζ τριαντάφυλλα
1 πορτοκάλι κομμένο σε ροδέλες
1 λεμόνι κομμένο σε ροδέλες
1 ματσάκι δεντρολίβανο
1 ματσάκι λεβάντα
Αιθέριο έλαιο περγαμόντο

Πώς θα το φτιάξετε
* Παίρνετε προσεκτικά τα πέταλα από τα τριαντάφυλλα για να μην τα ταλαιπωρήσετε. Τα αραδιάζετε σε μία λαμαρίνα που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
* Προσθέτετε το δεντρολίβανο κομμένο σε μπουκετάκια. Το ίδιο κάνετε και με τη λεβάντα. Μοιράζετε και τις ροδέλες του πορτοκαλιού και του λεμονιού.
* Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100°C για 2 ώρες ή ώσπου να αποξηρανθούν εντελώς.
* Στη συνέχεια ψεκάζετε με το αιθέριο έλαιο του περγαμόντου να πάει παντού.
* Στο τέλος το βάζετε σε μπολάκια που θα τοποθετήσετε σε διάφορες γωνιές του σπιτιού σας ή το κλείνετε σε βάζο που το στολίζετε με μία κορδέλα και το χαρίζετε ως δώρο.

 

Πηγή: womanidol