Κάντε τις δερμάτινες μπότες σας σαν καινούριες

Πόσο όμορφες μπορεί να δείχνουν οι καινούργιες σου μπότες και πόσο λερωμένες, χτυπημένες και ταλαιπωρημένες εκείνες που απέκτησες πέρσι. Παρ’όλα αυτά, ίσως και να υπάρχει ακόμα ελπίδα και για τα δύο ζευγάρια!

Ανακάλυψε παρακάτω όλα τα tips για να καθαρίσεις και να προστατεύσεις τις δερμάτινες μπότες σου!

Βήμα 1. Αξιολόγησε τη ζημιά που έχει ήδη γίνει. Για πολύ δύσκολες περιπτώσεις, μία βόλτα μέχρι τον τσαγκάρικο της γειτονιάς σου ίσως να είναι επιβεβλημένη.

Βήμα 2. Ό,τι κι αν είναι αυτό που τις λέρωσε, όσο πιο σύντομα τις καθαρίσεις, τόσο καλύτερες πιθανότητες έχεις να εξαφανίσεις εντελώς το λεκέ. Ένα γενικό ήπιο καθαριστικό είναι το νερό με λευκό ξύδι σε ίσα μέρη με το οποίο θα βρέξεις ένα πανάκι.

Βήμα 3. Άφησε τες να στεγνώσουν εντελώς πριν να προχωρήσεις στην αφαίρεση λεκέδων από τριβή.

Βήμα 4. Αφαίρεσε τους λεκέδες από τριβή. Αυτούς δηλαδή που προκύπτουν από τα παπούτσια που τρίβονται μεταξύ του όπως περπατάς. Βούτηξε την άκρη από ένα νωπό πανί σε μαγειρική σόδα και τρίψτο πάνω στο λεκέ μέχρι να φύγει τελείως.

Βήμα 5. Φρόντισε το δέρμα της μπότας επιλέγοντας ένα μαλακτικό ή ένα λάδι παπουτσιών.

Βήμα 6. Χρησιμοποίησε ένα προστατευτικό σπρέι για τους λεκέδες και το νερό και επανέλαβε τη διαδικασία κάθε σεζόν.

Βήμα 7. Αποθήκευσέ τες σωστά. Άφησε τες να στεγνώσουν εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου και αποθήκευσέ τες σε ένα ράφι και όχι κλεισμένες σε πλαστικό, μέχρι την επόμενη χρήση τους.

 

Πηγή: missbloom