Οι απαραίτητες ερωτήσεις του πρώτου ραντεβού

Συμβαίνει σε όλους μας. Αυτή η άβολη στιγμή στο πρώτο ραντεβού που θέλεις να πάει και η παραμικρή λεπτομέρεια καλά. 

Οπως προτείνουν οι σύμβουλοι γάμων μια πετυχημένη συζήτηση στο πρώτο ραντεβού προϋποθετει κάποιες συγκεκριμένες ερωτήσεις ζωτικής σημασίας. Πολλοί συνηθίζουν να λένε ότι η πρώτη εντύπωση είναι όχι μόνο σημαντική, αλλά και κομβική για την εξέλιξη μιας σχέσης και όπως τελικά αποδεικνύεται έχουν ένα δίκιο. 

Ψυχολόγοι που ειδικεύονται στην επικοινωνία αναφέρουν πως στη διάρκεια του πρώτου ραντεβού καλό είναι να κάνουμε τις παρακάτω 8 ερωτήσεις για να μην χάνουμε χρόνο με αδιέξοδες σχέσεις και συντρόφους που τελικά δεν μας ταιριάζουν. 

Αλλωστε όπως λέει και το ρητό: «Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;»...

Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ εύκολο να αναγνωρίσει κανείς ένα ζευγάρι που έχει βγει για πρώτη φορά. Υπάρχει μεγάλη αμηχανία και άγχος με στιγμές που δεν ξέρεις τι να πεις. Οπότε οι παρακάτω ερωτήσεις θα σε βοηθησουν επίσης να μην «κολλήσεις». Συνήθως όταν είμαστε αγχωμένοι μιλάμε πιο γρήγορα και φαινόμαστε πιο σοβαροί ή πιο αστείοι απ’ ότι πραγματικά είμαστε. 

Πριν λοιπόν από το πρώτο σου ραντεβού μπορείς να δοκιμάσεις να του κάνεις τις παρακάτω ερωτήσεις:

 

Ερώτηση 1: Ποιο ήταν το τελευταίο πράγμα που καυχήθηκες για τη μητέρα σου;
Για τους άνδρες η μητέρα τους είναι ιερή. Μπορείς να καταλάβεις πάρα πολλά πράγματα για έναν άνδρα από τον τρόπο που μιλάει για τη μητέρα του. Επίσης με μια απλή ερώτηση όπως αυτή, μπορείς να μάθεις αν μοιράζεστε τα ίδια ιδανικά και τις ίδιες αντιλήψεις για τέτοιες αξίες όπως είναι η μητέρα.

Ερώτηση 2: Στρώνεις το κρεβάτι σου το πρωί;
Με αυτόν τον τρόπο μαθαίνεις πόση σημασία δίνει στην τάξη και την οργάνωση. Επίσης μπορείς να καταλάβεις αν είναι πρωινός τύπος και αν είναι να διατεθειμένος να σε βοηθήσει στις δουλειές του σπιτιού στην περίπτωση που συγκατοικήσετε στο μέλλον. 

Ερώτηση 3: Ποιο είναι το χειρότερό σου πρώτο ραντεβού;
Αυτή την ερώτηση θα του την κάνεις μόνο αν διαισθάνεσαι ότι το ραντεβού σας πηγαίνει καλά. Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ένα μικρό έξυπνο τρικάκι για να μάθεις αν είναι ευχαριστημένος με το δικό σας πρώτο ραντεβού καθώς ασυνείδητα θα το συγκρίνει με το ραντεβού που του ζητάς να σου εξιστορήσει. 

Ερώτηση 4: Αν έπρεπε να διαλέξεις μόνο έναν να σε συμβουλεύσει σε κάτι, ζωντανό ή νεκρό, ποιος θα ήταν αυτός και για ποιο λόγο;
Ναι, όντως είναι η πιο αλλόκοτη ερώτηση που θα μπορούσες να του κάνεις αλλά με την απάντησή του θα καταλάβεις πόση φαντασία έχει. Από τον τρόπο που θα αντιδράσει, θα δεις αν έχει χιούμορ, ποιους ανθρώπους θαυμάζει και τι αξίες έχει σαν άτομο. 

Ερώτηση 5: Για ποιο πράγμα μπορείς να συζητάς όλη μέρα;
Η απάντηση του θα σου δώσει μια γεύση για τις προτεραιότητες που θέτει στη ζωή ο συγκεκριμένος άνθρωπος και επιπλέον θα μάθεις ποια πράγματα τον ενδιαφέρουν.

Ερώτηση 6: Ποιο είναι το πιο ντροπιαστικό πράγμα που σου έχει συμβεί τελευταία;
Αν είναι διατεθημένος να μοιραστεί την ιστορία του μαζί σου σημαίνει ότι είναι ακομπλεξάριστος και χαλαρός. Αν στο πρώτο ραντεβού υπάρχουν στιγμές που γελάτε μαζί, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα το κάνετε και στην πορεία.

Ερώτηση 7: Οταν μεγάλωσεις και έχουν ασπρίσει τα μαλλιά σου, για ποιο πράγμα θα ήθελες να σε θυμούνται;
Με αυτή την ερώτηση μαθαίνεις τους στόχους του, τις προτεραιότητές του και τις αξίες που έχει σαν άνθρωπος. 

Ερώτηση 8: Ποια είναι η γνώμη σου για το φιλοδώρημα;
Είναι η πιο κατάλληλη ερώτηση για να μάθεις αν είναι γεναιόδωρος ή τσιγκούνης. Θα μάθεις έτσι την σχέση που έχει με τα χρήματα. Σύμφωνα με έρευνες οι γεναιόδωροι άνθρωποι τείνουν να είναι πιο καλοί σύντροφοι.

 

Καλή επιτυχία!

 

Πηγή: bovary