Tα πιο νόστιμα και εύκολα πατατοκεφτεδάκια που έχετε δοκιμάσει!

  • Παρασκευή, 17 Νοέμβριος 2017 16:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Οι πατάτες είναι ένα από τα αγαπημένα γεύματα μεγάλων και μικρών!

Αν «βαρεθήκατε» τον κλασικό τρόπο μαγειρέματος των πατατών, σας έχουμε μία πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε τις αγαπημένες σας πατάτες.

 Πατατοκεφτεδάκια

3 ‏Πατάτες (Μεσαίου Μεγέθους)
2 σκελίδες ‏Σκόρδο (Λιωμένο)
1 πρέζα ‏Αλάτι
100 γραμμάρια ‏Παρμεζάνα (Τριμμένη)

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Βράζετε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 30-40 λεπτά.

Βγάζετε τις βρασμένες πατάτες από την κατσαρόλα και τις αφήνετε να κρυώσουν.

Τις καθαρίζετε και τις τρίβετε στον τρίφτη από τον χοντρό κόφτη.

Βάζετε το τρίμμα σε ένα μπολ και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε καλά τα υλικά.

Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.

Παίρνετε 1 κουταλιά του γλυκού από τη ζύμη της πατάτας και πλάθετε το κεφτεδάκι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη.

Τοποθετείτε τα κεφτεδάκια στο ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 35-40 λεπτά.

Απολαύστε τα όσο είναι ζεστά και συνοδεύστε τα με κέτσαπ ή σαλάτα για να δροσιστείτε!

athensmagazine.gr