Γιατί «κόπηκαν» 13.000 αιτήσεις για Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης

  • Πέμπτη, 16 Νοέμβριος 2017 20:11
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ελλάδα

Εξηγήσεις για την αναστολή 13.000 περίπου εγκεκριμένων αιτήσεων για την καταβολή του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης δίνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης είναι ένα πρόγραμμα με στόχο να βοηθήσει τα νοικοκυριά άμεσα, τη στιγμή που το έχουν ανάγκη, και επομένως η οποιαδήποτε αλλαγή στη σύνθεση, το εισόδημα, τα περιουσιακά στοιχεία ή άλλη σοβαρή αλλαγή, πρέπει να δηλώνονται από τους πολίτες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ, το αργότερο τον επόμενο μήνα από τη στιγμή που συμβαίνουν.

«Την Δευτέρα, 13/11/2017 τέθηκαν σε αναστολή περίπου 13.000 εγκεκριμένες αιτήσεις του προγράμματος KEA, διότι μετά από την διεξαγωγή των μηνιαίων διασταυρώσεων, όπως κάθε φορά, διαπιστώθηκε ότι οι συγκεκριμένες αιτήσεις δεν είχαν τροποποιηθεί ακόμη ώστε να αποτυπώνεται η τρέχουσα κατάσταση των νοικοκυριών. Η αναστολή γίνεται για να αποφευχθούν άλλες κυρώσεις (όπως λ.χ. η αποβολή από το πρόγραμμα για ένα χρόνο)», εξηγεί το υπουργείο Εργασίας, προσθέτοντας:

«Οι υπηρεσίες του Υπουργείου θα στείλουν εντός των προσεχών ημερών κατευθύνσεις στους Δήμους σχετικά με το χειρισμό όλων αυτών των υποθέσεων ώστε να διευθετηθούν ομαλά και οι δικαιούχοι που θα κριθούν ως έχοντες δικαίωμα συνέχισης στο πρόγραμμα, να πληρωθούν αναδρομικά τον επόμενο μήνα»

news.gr