Δέκα απίστευτα μυστικά ομορφιάς απ’ όλο τον κόσμο

Ακόμα κι αν δεν το παραδεχόμαστε, όλες οι γυναίκες κάπου, κάποτε έχουμε ευχηθεί να είχαμε τους γλουτούς μιας Βραζιλιάνας, την πεντακάθαρη επιδερμίδα μιας Γιαπωνέζας και το λαμπερό δέρμα των Σουηδέζων. Δεν είναι δύσκολο να μάθουμε τα μυστικά τους- όλα, μάλιστα, προέρχονται από τη φύση.

Βραζιλία

Δεν είναι τυχαίο το ότι οι Βραζιλιάνες φημίζονται για τα καλοσμιλεμένα οπίσθιά τους. Σίγουρα βοηθούν τα καλά γονίδια που έχουν κληρονομήσει, αλλά δεν αρκούν μόνο αυτά. Ξεχάστε τις αντικυτταριδικές κρέμες και προτιμήστε την άμμο. Όταν ξαναξεκινήσετε τα μπάνια, λοιπόν, πάρτε με τη χούφτα σας λίγη υγρή άμμο και τρίψτε την ελαφρά στα επίμαχα σημεία. Το μασάζ σε συνδυασμό με την άμμο θα βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος και θα μειώσουν τον ανεπιθύμητο «φλοιό πορτοκαλιού». 

Αυστραλία

Για να πείτε αντίο στην πιτυρίδα και τη φαγούρα, οι γυναίκες της Αυστραλίας σας συμβουλεύουν να προσθέσετε μέσα στο σαμπουάν λίγες σταγόνες από έλαιο τεϊόδεντρου, που θα βρείτε είτε σε φαρμακεία είτε σε καταστήματα με μπαχαρικά.

Κολομβία

Το αβοκάντο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά που χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα ομορφιάς για το πρόσωπο και τα μαλλιά. Για να «ζωντανέψετε» τα μαλλιά σας, λιώστε ένα αβοκάντο και μια μπανάνα και αναμίξτε τα με ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Απλώστε το μίγμα στα μαλλιά και αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά. Έπειτα, λουστείτε κανονικά με σαμπουάν.


Ιαπωνία

Οι Γιαπωνέζες φημίζονται για την πορσελάνινη επιδερμίδα τους. Γι’ αυτό, λοιπόν, μην αναρωτιέστε αν τις βλέπετε να κρατάνε ομπρέλα ή να φοράνε μακρυμάνικα μπλουζάκια όταν έρχονται για διακοπές στη χώρα μας. Η προστασία από τον ήλιο είναι η νούμερο 1 προτεραιότητά τους. Αν αυτά τα μέτρα σας φαίνονται ακραία, τουλάχιστον προσπαθήστε να βάλετε το αντηλιακό στην καθημερινότητά σας, ακόμα και τον χειμώνα.

Ινδία

Στη γενέτειρα της Γιόγκα, οι Ινδές δεν θα μπορούσαν να μην ακολουθούν τα οφέλη της. Ο λεγόμενος «Χαιρετισμός στον Ήλιο» είναι ένα απλό σετ ασκήσεων που τονώνει τον μεταβολισμό, μας γεμίζει ενέργεια και ευεξία και μπορείτε να τις κάνετε εύκολα μόνη σας. Εδώ θα δείτε πώς μπορείτε να… χαιρετίσετε τον ήλιο στο σπίτι.



Βουλγαρία

Η γειτονική μας χώρα φημίζεται για το ροδόνερο που παράγει σε άφθονες ποσότητες, το οποίο θα δείτε ότι κάνει θαύματα αν το εφαρμόζετε συχνά στο πρόσωπό σας με έναν δίσκο ντεμακιγιάζ.

Σκανδιναβικές χώρες

Οι γυναίκες στη Σκανδιναβία προσέχουν πάρα πολύ την επιδερμίδα τους, γι’ αυτό φροντίζουν να μην εκτίθενται άμεσα στον ήλιο, να καθαρίζουν το πρόσωπό τους με κρύο νερό αλλά και ν’ ακολουθούν σωστή διατροφή.



Ελλάδα

Στην χώρα μας, έχουμε άφθονο ελαιόλαδο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τον καλλωπισμό μας. Αν θέλετε υγιή και απαλά μαλλιά, αναμίξτε ένα φλιτζάνι γιαούρτι με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, απλώστε το (αφού έχετε λουστεί) και αφήστε το να δράσει για 5 λεπτά. Αμέσως μετά, θα δείτε τη διαφορά.

Αίγυπτος

Η Κλεοπάτρα συνήθιζε να κάνει μπάνιο με γάλα και μάλλον κάτι ήξερε. Η κλασική συνταγή είναι να προσθέσετε 2-3 φλιτζάνια γάλα και λίγο μέλι μέσα στη γεμάτη μπανιέρα. Έπειτα από 15-20 λεπτά, το δέρμα σας θα είναι πολύ πιο απαλό και ελαστικό. Ωστόσο, επειδή καταλαβαίνουμε ότι κάτι τέτοιο είναι έως και αδύνατο για πολλούς λόγους, η αμέσως επόμενη και εύκολα υλοποιήσιμη λύση είναι να προτιμήσετε καλλυντικά προϊόντα με γαλακτικό οξύ.

*Αν έχετε σκοπό να δοκιμάσετε το μπάνιο, σιγουρευτείτε πρώτα ότι δεν έχετε αλλεργία στο γάλα ή το μέλι.



Γαλλία

Για λαμπερά νύχια χωρίς κίτρινα σημάδια και υπολείμματα από μανό, απλώς ακολουθήστε τη συμβουλή των πάντα κομψών και περιποιημένων Γαλλίδων: βάλτε σε ένα μπολ λίγο ζεστό νερό και προσθέστε τον χυμό ενός λεμονιού. Έπειτα, βυθίστε μέσα τα δάχτυλα σας για λίγα λεπτά. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Πηγές: brightside.me, womenshealthmag.com, mama365.gr