Στη σκιά του Ψηλορείτη, στο Ζαρό, το καλύτερο ξενοδοχείο τριών αστέρων στην Ελλάδα (φωτογραφίες)

  • Πέμπτη, 16 Νοέμβριος 2017 08:33
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Το καλύτερο ξενοδοχείο 3 αστέρων στην Ελλάδα αναδείχθηκε στα βραβεία  trivago Αwards 2018 το 

Eleonas Country Village στο Ζαρό Ηρακλείου. 

Σε μια πλαγιά στους πρόποδες του βουνού Ψηλορείτη μόλις 600 μέτρα από τη λίμνη Ζαρού, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, θα βρείτε τους ξενώνες του Ελαιώνα.

Απλωμένο σε μια κατάφυτη πλαγιά, με αιωνόβιες ελιές και θεόρατες χαρουπιές, ο Ελαιώνας μοιάζει με ένα μικρό χωριό κρυμμένο μέσα στην πλούσια Κρητική φύση, δίπλα στο ξακουστό χωριό Ζαρός. Αρωματικά φυτά και πολύχρωμα λουλούδια, σκορπούν τις μυρωδιές και την ομορφιά τους σε κάθε βήμα! Οι αναρίθμητες πηγές του Ψηλορείτη χαρίζουν τα νερά τους απλόχερα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με το πράσινο να κυριαρχεί όλες τις εποχές.Ζωγραφιστά μονοπάτια οδηγούν σε όμορφους λόφους, μικρά οροπέδια, μαγικά φαράγγια, καταπράσινες ρεματιές, γάργαρες πηγές και σε μεγάλες σκιές από πλατάνια.

O Eleonas είναι ένα γοητευτικό οικογενειακό ξενοδοχείο με ευρύχωρους, παραδοσιακά διακοσμημένους ξενώνες. Η διαμονή εδώ συνδυάζει την ηρεμία της εξοχής, την άνεση και την εξαιρετική φιλοξενία.

Πέτρινοι αυτόνομοι ξενώνες, σμιλεμένοι με τέχνη από μάστορες της περιοχής, φιλοξενούν μέσα τους τα ευρύχωρα δωμάτια όλων των τύπων, που παρέχουν όλες τις ανέσεις για τον σύγχρονο ταξιδιώτη. Όλοι οι ξενώνες διαθέτουν ιδιωτικές βεράντες με εξαιρετική θέα και προσανατολισμό, αλλά και διακριτικότητα.

Κρυμμένη κάτω από μια γιγάντια χαρουπιά, η πισίνα του συγκροτήματος, χαρίζει στιγμές ξεκούρασης και ανεμελιάς στους επισκέπτες του, ακόμα και την Άνοιξη και το Φθινόπωρο, αφού είναι θερμαινόμενη.

Ο Eleonas Country Village τιμά την Κρητική γαστρονομία, στο παραδοσιακό του εστιατόριο στην καρδιά του συγκροτήματος. Εξαιρετικά προϊόντα της Κρητικής γης, τοπικές συνταγές μαγειρεμένες με μεράκι, μεγάλη λίστα κρασιών από τον κρητικό αμπελώνα, προσφέρουν στον επισκέπτη μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία. Το παρθένο ελαιόλαδο προέρχεται από τους ελαιώνες του συγκροτήματος, όπως και τα διάφορα ήδη παραδοσιακών τυριών, από το πρότυπο τυροκομείο της οικογένειας. Όλα τα προϊόντα που προσφέρονται στον Ελαιώνα προέχονται από φάρμες της γύρω περιοχής.