Ένας μονόλογος με “πολύ κακές λέξεις” με τη Σοφία Μουτίδου στο Ηράκλειο

  • Πέμπτη, 16 Νοέμβριος 2017 07:50
  • Συντακτική Ομάδα
  • Εκδηλώσεις

Με «Πολύ κακές λέξεις» η ομάδα «ΔΕΛΤΑ», με πρωταγωνίστρια τη Σοφία Μουτίδου, έρχεται να μας παρουσιάσει ένα φρέσκο, ιδιόρρυθμο, βρώμικο, αναρχικού τύπου κείμενο. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 21 Νοεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στο θέατρο Αστόρια, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Πολιτισμού Ηρακλείου Αντώνης  Καρακωνσταντάκης».

Πρόκειται για έναν μονόλογο – stand up comedy, στον οποίο ξετυλίγεται μπροστά μας η ιστορία μιας γυναίκας την ώρα που περιμένει στον προθάλαμο ενός διάσημου νευρολόγου… Τόσο διάσημου που τους ασθενείς του τους επιλέγει έπειτα από casting.

Βλέπει μόνο τους πιο «ιδιαίτερους» και πιο διαταραγμένους και η πρωταγωνίστρια μας ελπίζει να είναι αυτή η τελική τυχερή η οποία θα κερδίσει 6 μήνες δωρεάν θεραπεία από τον διάσημο νευρολόγο – ψυχολόγο Τζέιμς Λόρενς καθώς και ένα έπαθλο 10.000 ευρώ.

Προκειμένου να το επιτύχει αυτό εξομολογείται όλα όσα της έχουν σπάσει τα νεύρα: οι άντρες, το σεξ, η πολιτική, η θρησκεία, ο γάμος, ο έρωτας…

Όλο αυτό το ξέσπασμα μαγνητοσκοπείται από την κάμερα του βοηθού του νευρολόγου.

Οι θεατές χρίζονται συνυποψήφιοι ασθενείς του προθάλαμου, ιδιαίτερα διαταραγμένες και αυτές προσωπικότητες, που αναμένουν τη σειρά τους για τη δική τους οντισιόν και η πρωταγωνίστρια αποκτά έτσι έναν υγιή ανταγωνισμό και έχει την ευκαιρία να σπάσει τη σκηνική δράση και να δώσει μια διαδραστική νότα στην παράσταση, καθώς συνομιλεί, συμβουλεύεται, συμπορεύεται, συλλυπείται και μας θυμίζει ότι ψηλοί, κοντοί, ξανθοί, μελαχρινοί, τρελοί και λογικοί… συγκάτοικοι είμαστε όλοι στον σουρεαλισμό που λέγεται σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

Η ηρωίδα της παράστασης όμως δεν είναι τρελή. Είναι μία απεγνωσμένη γυναίκα, μια γυναίκα που απλώς ελεύθερα βρίζει (όχι και τόσο άδικα) για όλα όσα της πήγανε στραβά. Για όσα και όσους δεν μπορεί να αλλάξει, αποφασίζει απλώς να τους «στολίσει»… με «ΠΟΛΥ ΚΑΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ».

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Ομάδα ΔΕΛΤΑ

Πρωταγωνιστεί: Σοφία Μουτίδου. Συμμετέχει ο Δημήτρης Τσιώκος. Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Αλέξανδρος Ρήγας.

Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος & 10 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων).

Σημείο προπώλησης: Ταμείο Θεάτρου Αστόρια. Πληροφορίες – Κρατήσεις: Αρβανιτίδου Χρύσα, 2310/ 257218, 6934/ 11555.

 

Αφηστε καποιο σχολιο